EXPOSICIÓ DE CARME FUSTER A S’AGRÍCOLA

         Na Carme Fuster és una pintora i escultora manacorina amb més de mig centenar d'exposicions, tant individuals com col·lectives.

        Des de la seva primera exposició en solitari, el 1989 a Bacchus Pula, na Carme Fuster ha exposat a diferents llocs de Mallorca: Pollença, Felanitx, Cala Murada, Cala Bona, Cala Ratjada, Deià, Valldemossa, Cala d'Or i, naturalment, Manacor. També ha fet exposicions a Menorca, Lleida, Dinamarca, França, etc. Col·leccionistes d'Austràlia, França, Turquia, Finlàndia, Dinamarca, Alemanya, Suïssa i Itàlia tenen obres seves.

    Diu Sir Thomas Browne, el prestigiós escriptor anglès, que l'art és la perfecció de la naturalesa: la naturalesa ha construït un món, i l'art un altre món. Són dos mons que es complementen. Na Carme Fuster sap perfectament que l'art és un estat de l'ànima, i per això du l'art dins la sang.

    Als cinc anys ja tenia un cavallet i, de forma natural i espontània, ja gaudia de l’art de la pintura. Va estudiar a l'acadèmia de pintura d'en Mataix, i, posteriorment, a les Escoles d'Art i Oficis de Barcelona i Palma i també a l'acadèmia que tenia la seva seu al Molí d'en Xina, d'Algaida. A finals dels vuitanta va fundar i dirigir la galeria d'art Arts Raval, de Felanitx. També va estudiar restauració i pintura damunt moble.

    A més de la pintura i l'escultura, na Carme és il·lustradora i dissenyadora. El 1975, ara fa 50 anys, creà el Kafus, uns simpàtics i irònics personatges molt manacorins, crítics i mordaços, les aventures dels quals es varen publicar durant molt de temps a la revista manacorina Perlas y Cuevas. Entre altres activitats artístiques, ha dissenyat etiquetes de vi, ha treballat amb ceràmiques, i amb la seva obra ha col·laborat amb ONG'S, fundacions i col·lectius socials. Ha participat en nombroses subhastes i fires d'art. Actualment, té l'estudi a la tenda-taller de Can Manuel, del carrer Amistat de Manacor.

    A s'Agrícola ha exposat sis vegades: 1992, 1999, 2001, 2004, 2011 i 2025, la qual cosa significa que aquesta entitat centenària manacorina ara forma part molt important dins sa trajectòria vital i artística d'aquesta artista manacorina, polièdrica, polivalent i lluminosa.

    Na Carme va començar a pintar a l'oli, per després optar pel guaix i l'acrílic. Sempre li ha agradat jugar amb diferents materials, utilitzar pigments naturals i experimentar amb diferents tècniques i diferents suports, no només teles, sinó també sobre papers, sedes, fustes, metalls, etc. El món animal, les naturaleses mortes i vives, les figures humanes, sempre alegres, despreocupades i senzilles, formen part del màgic món de na Carme.