Presentació del llibre "La odisea de los Minorcans" d'Alfons Martí

Presentació del llibre "La odisea de los Minorcans" d'Alfons Martí.

El divendres 26 a la sala d'actes de s'Agrícola de Manacor va tenir lloc la presentació del darrer llibre de l'escriptor Alfons Martí. L'autor és periodista i escriptor, col·laborant en nombrosos mitjans de comunicació de Mallorca i Catalunya, així com ha realitzat nombroses obres de divulgació i de viatges.
A "La odisea de los Minorcans" l'autor ens parla de l'epopeia d'un nombrós grup de menorquins que, al segle XVIII, varen anar a La Florida on després de penúries sense fi varen establir-se a Saint Agustine, la ciutat més antiga dels Estats Unit, fundada pels espanyols l'any 1565.
A la presentació Alfons Martí va explicar als assistents com va conèixer la història i el seguiment de la mateixa que va fer a La Florida. L'origen de la mateixa és deguda a un metge escocès, el doctor Turmbull que en la idea de fer una gran fortuna i ocupar una posició elevada al Regne Unit, va convèncer a prop d'un millar de menorquins a embarcar-se cap a Amèrica i fer feina a una plantació de la seva propietat, anomenada New Smirna, a canvi de terrenys al mateix lloc. Tot va ser un gran engany i varen ser tractar quasi com esclaus, en maltractaments i inclús amb morts violentes. Els supervivents varen escapar i s'establiren a Saint Augustin. 
L'autor explicar la forta empremta que deixaren els menorquins a la ciutat. El seu llegat no és tant sol amb els cognoms menorquins que persisteixen, sinó també en costums gastronòmiques, de llenguatge, arquitectura i herència material de mobles i vestimentes. A La Florida es coneixen com els Minorcans, cosa que els enorgulleix als seus descendents. 
A preguntes dels assistents Alfons Martí va contar que contràriament als descendents menorquins, que mantenen viva la memòria històrica del fet, a Menorca és pràcticament desconeguda, recordada un poc la seva odissea gràcies a la Fundació Tudurí, amb la reproducció d'una estàtua a Monte Toro