ELS JOCS OLÍMPICS ANTICS DE DIVENDRES PASSAT

El passat divendres 22 de novembre a les 20:30 hrs vàrem tenir el plaer d'escoltar la conferència de la Dra. Antònia Soler sobre els jocs olímpics antics: des de la creació de les Olimpíades, la part religiosa d'aquestes competicions esportives, els premis que rebien els atletes, el tipus de proves: atlètiques, lluites, curses muntats a cavall o en carro, etc. Es varen projectar nombroses diapositives d'imatges de ceràmiques gregues, originals del moment en què es feien aquests jocs olímpics, en les quals es podien veure dibuixats els atletes i tota la seva parafernàlia: com s'untaven el cos, les javelines que llançaven, els pesos que duien per fer els salts, les trompes dels heralds, els púgils que s'enfrontaven, etc. A la vegada que anava desglossant tot el contingut dels jocs olímpics també oferia un panorama general de la vida a la Grècia clàssica: costums, creences, maneres de viure, etc.
Sobretot destacaríem l'entusiasme per transmetre aquest tipus de coneixement de l'antiguitat per part de la ponent, ja que feia comparacions amb la realitat quotidiana, tant la que devien tenir els grecs com la que tenim avui dia. Després de sentir xerrades com aquesta, s'arriba a la conclusió que la humanitat ha canviat ben poc al llarg de la història.

 
Abans de la conferència, donat que el 22 de novembre és la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, la conferenciant va brindar el piano de s'Agrícola a la joveneta de deu anys Guida Roig, estudiant del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, perquè obrís l'acte amb una masurca de F. Chopin.