L'historiador Pau Marimon parlarà dels orígens del vi a casa nostra

El pròxim divendres 21 de febrer tenim programada una conferència a càrrec de l'historiador Pau Marimon Ribas amb el títol "Els orígens del vi a les Illes Balears i Pitiüses".


En Pau Marimon és a punt de doctorar-se amb una tesi que porta per títol “La economía de la Gallia Lugdunensis y sus relaciones con Hispania durante el alto imperio romano”, un treball que analitza totes les relacions comercials entre aquests dos indrets romans a partir de restes arqueològiques i de textos epigràfics i literaris. Per a la seva formació com a investigador ha fet estades a París (2003 i 2006), Ais de Provença (2005), Roma (2007) i Lió (2008).
La seva passió per la història, i en especial la de les Illes Balears, l'ha portat a la redacció d'articles en revistes especialitzades, com ara "El vi: cultura a l’Antiguitat balear" (2009), "Demografia i poblament de les Illes Balears a l’Antiguitat" (2009-2010) o " Els castells roquers de Mallorca: dels orígens fins a la conquesta islàmica" (2010).
L'historiador és autor, a més, de les monografies El descobriment d'un símbol. Guia temàtica del Castell de Bellver, Ajuntament de Palma, 2011 i en especial cal destacar la més recent i encara en premsa Mallorca: de Roma a l’Islam (123 aC.-903 dC.), Palma: Lleonard Muntaner Editor, 2013, que suposarà una obra cabdal de referència per a la història de Mallorca d'aquest període.