EL MÓN DELS MORTS EN ÈPOCA CLÀSSICA VA DESPERTAR UN GRAN INTERÈS

El començament d'activitats de la temporada 14/15 va tenir una gran participació. La sala de conferències de s'Agrícola s'omplí de gom a gom el passat divendres. Molts eren els curiosos que volien saber els aspectes del món clàssic relacionats amb la mort.
Una antiga alumna, Carme Gibanel Riera, fou l'encarregada de fer una emotiva presentació de la professora Soler. A banda del currículum acadèmic, de la trajectòria investigadora, de les publicacions i participació en simposis, etc també va destacar-ne el caire humà.

Antònia Soler va dividir la seva exposició en dos grans apartats: primer parlà del tractament del cos des del moment de la mort (de com s'exposava, dels rituals que feien els seus familiars, del seu trasllat a la necròpolis, la incineració o inhumació, els tipus de monuments funeraris, el cas singular de la necròpolis d'Al Fayum, el culte a la tomba, el tipus d'ofrenes, els llagrimers...) i en segon lloc passà a referir les creences del més enllà que hi havia al món clàssic: els déus infernals, el viatge de l'ànima, el judici a què era sotmesa, el seu lloc a l'infern segons el resultat d'aquest judici i finalment la reencarnació.
Els assistents varen poder contemplar imatges il·lustratives de la majoria de conceptes extretes totes elles de ceràmiques, baix-relleus, escultures, pintures funeràries, monuments funeraris, etc grecs i romans. Tot plegat, una vetllada ben interessant.