NOEMÍ DALMAU I ALFREDO ARDANAZ: UN LUXE FET MÚSICA



En aquest concert són protagonistes el violí i el piano. El perfil que aquí adquireix el repertori seleccionat dels compositors que s'orienten cap a les fonts populars com a inspiració: en uns casos reinventant el folklore amb un estil molt personal; en uns altres harmonitzant melodies tradicionals i portant-les al territori cambrístic en un exquisit tractament del violí que mostra el coneixement que de la tècnica del mateix posseïen al costat d'un assemblatge amb el piano en totes les obres que és d'un equilibri i una finura remarcables.



El programa presentat és una selecció de les més destacades obres dels compositors més significatius del panorama musical espanyol de finals del segle XIX i principis del XX: Manuel de Falla, Enrique Granados , Joaquín Turina , Pare Donosti i Pablo Sarasate.

PROGRAMA
I
JOAQUÍN TURINA ( 1882-1949)
*Sonata op. 5º nº 1
Lengo-Allegro molto
Aria-Lento
Rondó-Allegretto


JOAQUÍN TURINA ( 1882-1949)

*Euterpe "Las musas de Andalucía"

PABLO SARASATE ( 1844-1908)
*Romanza Andaluza



II
ENRIQUE GRANADOS (1867-1916)
*Sonata


MANUEL DE FALLA ( 1876-1946 )
*Siete canciones populares españolas
El paño moruno
Nana
Canción
Polo
Asturiana
Jota
*La vida breve
 
 
ALFREDO ARDANAZ, violinista
Alfredo Ardanaz va començar els seus estudis musicals al Conservatori de la seva ciutat natal, Pamplona, on va obtenir el premi extraordinari "Hilarión Eslava" així com el segon premi en el concurs de música de cambra "Fernando Remacha" i el títol de professor de violí amb les màximes qualificacions. Posteriorment es traslladà a Salamanca on estudià en el Conservatori Superior amb la prestigiosa pedagoga Isabel Vilà rebent classes magistrals de Lorand Fenyves i Ara Malikian i a l’Acadèmia de Música Antiga de la Universitat de Salamanca amb Angel Sampedro, especialitzant-se en el repertori barroc amb especialistes com Sigiswald Kuijken i Enrico Gatti. Després d’obtenir la titulació Superior perfecciona estudis en el Real Conservatori de La Haya (Holanda) amb Mieke Biesta i Janet Krause on realitza una intensa labor de formació en el camp de la música de cambra i com a músic d’orquestra, obtenint el diploma "Higher Vocational Education" en maig de 2002. Reb classes magistrals d’Herman Krebers i de l’Osiris Piano Trio i col·labora amb orquestres com la "Residenti Orkest" o la "Simfonia of the Hague" amb directors com E. Svetlanov, V. Sinaiski o Q. Claire entre d’altres.
NOEMÍ DALMAU FUENTES, pianista
Noemí Dalmau realitza els seus estudis musicals a Espanya -Mallorca, València i Pamplona- i a França, on s'especialitza a la prestigiosa escola "École Normale de Musique Alfred Cortot", de París, amb el professor Nelson delle Vigne, en l’especialitat de piano, i amb la pianista Nina Patarcec, en la de música de cambra. Entre les master-class rebudes destaquen les de: Mikhail Petukov –Conservatori de Moscou-, Boaz Sharon –Universitat de Florida-, Einar steen-Nokleberg –Musikhoschule de Hannover-, Jean Micault –França-, Ian Hobson -Universitat d’Illinois-, Trio Arbós –Espanya-, Alberto Lysy –Suïssa-, Joaquín Achúcarro... Ha estat convidada a tocar amb la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, amb la qual ha actuat en nombrosos concerts arreu de geografia espanyola. Toca de manera estable amb formacions de cambra que han rebut importants reconeixements en el seu valor musical. Actua als principals països europeus. La seva tasca pedagògica la desenvolupa al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, així com del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears. És convidada a impartir cursos de perfeccionament així com a jurat de concursos internacionals de piano i música de cambra a Europa (Espanya, França, Bèlgica, Itàlia...).