ANDREU RIERA I JUAN RODRÍGUEZ ZARZO: I LA SUBLIMITAT ES VA FER MÚSICA

El passat divendres 12 de juny l'oboè va ser el protagonista a la sala de concerts i exposicions de s'Agrícola. Per primera vegada es varen poder sentir en viu les notes sortides d'aquest instrument, de vent-fusta, amb una doble canya que li dóna un so peculiar i característic que S. Prokofiev va associar amb un ànec a la seva coneguda obra Pere i el Llop. Juan Rodríguez va saber explotar al màxim l'instrument, acompanyat pel sempre genial Andreu Riera.
 









El duet havia triat un programa molt encertat per posar-se el públic a la butxaca ja des dels primers acords. Partiren il·lustrant el públic de l'itinerari a seguir: primer romanticisme alemany, a continuació romanticisme francès i a la segona part s'endinsaren en el postromanticisme del segle XX. Les peces d'aquesta segona part representaven virtuosisme aplicat a l'oboè. 

El programa va ser aquest:

PRIMERA PART
3 Romanzen............................................Robert Schumann,op. 94
Sonate.............................................................C. Saint-Saëns

SEGONA PART
Morceau de Salon............................................J. D. Kalliwoda op.228
Capriccio..........................................................A. Ponchielli
Concerto sopra motivi  dell´ opera  La Favorita...............A. Pasculli

Com no podia ser d'altra manera, i per entrega a un públic molt devot, varen fer un bis que va suposar un gran gir a tota la trama musical anterior: l'Ave Maria Tanti anni prima per a piano i oboè d'Astor Piazzolla. Tot plegat, una delícia de principi a fi!