ARRAN DEL CONCERT DE MARTÍ SÀEZ


Aquest darrer dissabte, dia 12 de març, vam tenir l’oportunitat d’assistir al concert de Martí Sàez a l’Associació Cultural s’Agrícola.
Martí Sàez i Madrona va néixer a Felanitx l’any 1961, però la seva infantesa i joventut van transcórrer a Manacor. Va estudiar música al Conservatori de Palma, realitzant cursos d'especialització a la Royal Opera House de Londres i a la Metropolitan Opera Guild de Nova York. Va estudiar Magisteri a la UIB i, des de 1986, es dedica a la docència musical. Ha treballat a diferents escoles de Mallorca, d'Itàlia i del Marroc, i actualment, és director del CEIP Norai, del Port d’Alcúdia.

Com a músic ha creat i dirigit diferents grups: Cap-pela, Ars Antiqua, Estudi Vocal, Orquestra In tempo, Coral Ciutat d’Alcúdia, Cor de Pollença, Coral de Sa Pobla…
Com a compositor, es va fer càrrec de la banda sonora de la pel·lícula “Lo bon rei”, de Pere March; i dels musicals "Anomenat Lo Tort", de Miquel Mestre, “Després de la desgràcia”, “Bandejat” i “La deixa”, de Pere Salas. Dins el camp dels musicals infantils ha escrit i composat "Ventafocs, un musical", "De malnom: Caputxeta", "Quina Blancaneus?" i "La Moixa amb botes".

Des de fa vuit anys, i en estreta col·laboració amb el glosador Antoni Bisanyes, ha posat música a un bon grapat de les seves gloses i dècimes, algunes d'elles recullides en el disc "No hi ha temps que no torn".
Actualment està preparant un segon disc en el qual, a més de les lletres d'Antoni Bisanyes, podrem sentir d'altres escrites pel mateix Martí Sàez.
 

Al concert a s’Agrícola, Felip Munar va fer la presentació de l’artista, resaltant les dades més significatives de la seva trajectòria, així com també ens oferí una pinzellada de la seva personalitat.
Martí Sàez va estar acompanyat a l’escenari pel seu fill Martí. Ambdós amb les seves guitarres, acústica el pare i elèctrica el fill, ens van oferir un bon repertori de cançons, algunes d’elles incloses al primer disc del músic. Aquestes cançons foren “Arri, arri cavallet”, “Llaüt de vela blanca”, “Sa fadrina s'empimpolla”, “Fer u moros”, “Tristor d'un dia que plou”, “Inspiració” (basada en la vida del poeta Costa i Llobera), “Amb el so de la guitarra”, “Coses que ja no hi són”, “Pensa a regar les flors”, “Tot lo dia pens en tu”, “Avui què jove me sent”, “Sa sogra diu que no em vol” i, com a bis, “Ton pare i ta mare són”.
Cal dir que el concert acabà amb un fortíssim aplaudiment per part del públic, que omplí la sala de l’Associació.

Des d’aquí desitjam molt d’èxit a Martí Sàez!