ENS VAREN VISITAR ELS MESTRES CLÀSSICS HAYDN I SCHUBERT

El passat diumenge dia 10 d’abril vam poder assistir a l’Associació Cultural s’Agrícola al concert del trio violí – violoncel – piano, format per Alfredo Ardanaz, Noemí Dalmau i Hans-Göran Eketorp. Fou a les vuit de l’horabaixa.

Alfredo Ardanaz va néixer a Pamplona, on inicià els seus estudis musicals. Allà va obtenir el premi extraordinari “Hilarión Eslava” i el segon premi en el concurs de música de cambra “Fernando Remacha”. Posteriorment, es trasllada a Salamanca, on estudia en el Conservatori Superior amb la prestigiosa pedagoga Isabel Vilà, on rep classes magistrals de Lorand Fenyves i Ara Malikian; i a l’Acadèmia de Música Antiga de la Universitat de Salamanca amb Ángel Sampedro, on s’especialitza en el repertori barroc. Després, perfecciona estudis en el Real Conservatori de La Haya (Holanda) amb Mieke Biesta i Janet Krause, realitzant una intensa labor de formació en el camp de la música de cambra i com a músic d’orquestra. Ha col·laborat amb orquestres com la “Residenti Orkest” o la “Simfonia of the Hague”, amb directors com E. Svetlanov, V. Sinaiski o Q. Claire, entre d’altres. Actualment, resideix a Mallorca compaginant la docència amb l’activitat com a músic “free lance” en diferents formacions musicals.

Noemí Dalmau ha realitzat els seus estudis musicals a Espanya (Mallorca, València i Pamplona) i França, on s’especialitzà en la prestigiosa escola “École Normale de Musique Alfred Cortot” de París, amb el mestre Nelson delle Vigne, en l’especialitat de piano, i amb la pianista Nina Patarcec, en la de música de cambra. Ha actuat amb la Jove Orquestra Nacional d’Espanya i toca de manera estable amb formacions de cambra que han rebut importants reconeixements en el seu valor musical. Ha actuat a Espanya, a Japó i a Brasil, i imparteix cursos de perfeccionament, així com també ha format part com a jurat en diferents concursos internacionals de piano. Actualment, desenvolupa la seva tasca pedagògica com a professora al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.
Hans-Göran Eketorp és un violoncelista suec format a Estocolm i a Vienna. Després de la seva formació, durant anys va ser celista solista de les Orquestres Simfòniques de Gävle i Malmö, i posteriorment amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca, dirigida per Sergio Chelibidache. Ha estat també el responsable d’organització dels membres de l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca amb la qual ha realitzat gires per tot el món. Després de deixar l’orquestra es dedica intensament a la música de cambra, fet que li ha permès tocar amb importants músics de renom.

El programa del concert va ser el següent: “Trio XV:37 Fa M” de Franz Joseph Haydn (Adagio, Allegro molto i Menuet) i “Trio op. 99 D898 núm 1 Sib M” de Franz Schubert (Allegro Moderato, andante un poco mosso, Scherzo Allegro i Rondo, Allegro vivace). Els músics ens oferiren un bis, la “Marxa miniatura vienesa” de Fritz Kreisler.