EL PRIMER CONCERT DE LA TEMPORADA

El proper diumenge 15 d'octubre, a les 20 h està programat el primer concert de la temporada. Comptarà amb dos músics professionals de llarga trajectòria com són la pianista Isabel Fèlix i el contrabaix Xisco Aguiló. El títol del concert és “Clair de lune”, que pren el nom d'una de les peces del programa, la del compositor Joseph Szulc. Es tracta d'una combinació ben original d'un repertori de cançons franceses amb obres originals per a contrabaix o per a violoncel.

XISCO AGUILÓ, contrabaix
Nascut a Mallorca, va estudiar contrabaix i violone al Real Conservatori de La Haia amb Anthony Woodrow, Margaret Urquart i Knut Guettler, graduant-se en les dues especialitats. Va ser integrant de la JONDE (Jove Orquestra Nacional d’Espanya). Ha estat membre de la Orquestra Simfònica de les Illes Balears i col·laborador habitual de la OCG (Orquestra Ciutat de Granada).
Ha impartit cursos de violone per a la Universitat de Salamanca i el Conservatori de Hong Kong. Ha realitzat nombrosos recitals de contrabaix i piano amb les pianistes Rumiko Harada, Yuko Mizutani i Marta Ambrós.
Especialitzat en música antiga, desenvolupa una tasca concertística incessant treballant amb grups
com: La Real Camara, El Concierto Español, l’Orquestra Barroca de Sevilla, Le Concert des Nations, Quartet Albada, Al Ayre Español o l’Orquestra del s. XVIII, amb els qual ha realitzat concerts, a Japó, Nova York, Singapur, Hong Kong, i participa habitualment en els més prestigiosos festivals europeus.
Ha enregistrat per els següents segells discogràfics: Ona Digital, Lindoro, Glossa, Alia Vox, Harmonia mundi, Prometeo, Chalenge, entre altres.
Actualment és professor de contrabaix al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
ISABEL FÈLIX, piano
Natural de Maó (Menorca), Isabel Fèlix desenvolupa una intensa activitat com a pianista, fortepianista i clavicembalista en projectes que van des de la música antiga a la contemporània, actuant com a solista i en conjunts de cambra, com els ensembles L’OBAC, Gaudí, Artaria, BCN 216... La crítica destaca la gran riquesa de matisacions, sensibilitat i capacitat comunicativa en les seves interpretacions.
És convidada regularment a impartir cursos de piano i teclats històrics i música de cambra. Des de
2006 és professora titular del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
La seva discografia inclou “A l’ombra del piano” (Columna Música, 2010), interpretant concerts per a fortepiano i orquestra de Haydn, Mozart i Schubert amb l’OCIM; “Barcelona Belle Époque” (Solfa Recordings, 2015), interpretant les obres completes per a violí i piano de Mompou, Blancafort, Massià i Orfila amb la violinista L. Gaya. També ha participa en altres CDs com “Los otros contemporáneos”(2012), interpretant cançons de Miquel Ortega amb els cantants Joan Martín-Royo i Inés Moraleda, i “Impressions” (Digitals Pro, 2017), interpretant obres de Josep Prohens per a marimba o vibràfon i piano amb el percussionista Llorenç Ferrer.
Isabel Fèlix és titulada superior en Piano i Música de Cambra amb Menció d’Honor pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona -on va estudiar amb Miquel Farré- i el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Realitzà un postgrau a la Universitat de Alcalá de Henares amb Ferenc Rados i amplià estudis a Londres amb John Bingham. Interessada en la interpretació amb criteris històrics, estudià clavicèmbal i fortepiano amb Albert Romaní i Neal Peres da Costa; destaca la influència de Paul Badura-Skoda, amb qui estudià a París i Viena.
Va obtenir el Màster Oficial en Musicologia i Educació Musical a la Universitat Autònoma de Barcelona,; el seu tema de recerca va ser sobre la compositora noucentista Margarida Orfila. També és Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona.