ACTUACIÓ DE JUAN REYES A S'AGRÍCOLA



Dissabte, 21 de desembre, a les 7 de l'horabaixa, Juan Reyes , seguint amb la programació musical que té prevista s'Agrícola per aquesta temporada cultural 2018-2019,  ens va oferir una  interessantíssim concert de guitarra flamenca. Recordem que Juan Reyes és el nom artístic de Juan Manuel Espinosa Estrada i que va néixer a Santa Coloma de Gramanet el 1959.
Ja de molt petit, aconsellat pel seu pare, que era una gran afeccionat al flamenc, Juan Reyes començà a estudiar guitarra flamenca amb Paco Santaella, un excel·lent guitarrista establert a Santa Coloma de Gramanet, que li ensenyà tots els “palos” flamencs. Als setze anys es traslladà a Barcelona i començà a tocar al “tablao” El cordobés, on va alternar amb els millors flamencs d'aquella època. El 1993 es va instal·lar professionalment a Cancún (Mèxic) on va conèixer Paco de Lucía, a qui considera el millor guitarrista de tots els temps. Juan Reyes, a més col·laborar musicalment amb ell, va establir amb Paco de Lucía una gran amistat que va durar fins a la mort sobtada del gran artista. 
En l'actualitat, Juan Reyes resideix a Mallorca. I no fa gaire va editar un CD amb temes seus dedicats a l'illa de Mallorca, i més concretament a Santanyí, Cala d'Or i Porto Colom. Al concert de s'Agrícola va oferir mitja dotzena d'aquests temes esmentats. Tancà l'actuació amb un extens tema guitarrístic on, partint del magnífic Concert d'Aranjuez, va alternar referències melòdiques de cançons tan populars com, per exemple, el tema central de la banda sonora del Padrino o, fins i tot, per tal de celebrar que som a Nadal, un bocinet de “Jingle Bells”.
Una magnífica actuació rematada pel preceptiu bis, que va ser una composició nova que va estrenar expressament