DIA DE LA DONA A S'AGRÍCOLA. CONFERÈNCIA I CONCERT.


ACTES DEL DIA DE LA DONA A S'AGRÍCOLA 
El dia 8 de març se celebra el dia de la dona, per aquest motiu l'Associació Cultural s'Agrícola ha volgut sumar-se a aquesta celebració i ha programat una sèrie d'activitats pel cap de setmana del 8 i 9 de març. 

Divendres 8 de març. 

El divendres a les 20 h, tendrà lloc la conferència de la doctora M. Magdalena Gelabert i Miró, titulada "Les dones de les rondalles d'Antoni M. Alcover, un exemple per a la societat d'avui?". Magdalena Gelabert ens parlarà del paper de les dones dins les rondalles de Mossèn Alcover i la seva importància. No podem tenir millor ponent per parlar del món que enrevolta a les rondalles i l'importància d'Antoni M. Alcover dins la història de la literatura catalana. La senyora Gelabert és llicenciada en Filologia Catalana per la UIB, així com doctora en Llengua i Literatura Catalanes per la mateixa universitat amb la tesi doctoral "La figura de la dona a l'Aplec de Rondalles Mallorquines d'Antoni M. Alcover". A més durant més de 12 anys fou la directora gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover. L'any 2008 fou guardonada amb el Reconeixement de Mèrits de l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor, el 2017 va rebre el premi Aina Moll que atorga l'Obra Cultural Balear i el 2018 fou premiada amb el premi Ciutat de Manacor d'Assaig Antoni M. Alcover publicat amb el títol "La dona a les Rondalles Mallorquines d'Antoni M. Alcover". El mateix any, al desembre, va rebre el Premi Mallorca d'Assaig amb l'obra "Antoni M. Alcover i les dones". El més recent dels seus premis, és de fa molt pocs dies, se li hi ha atorgat l'A d'Or de la nostra entitat. 


Dissabte 9 de març.

El dissabte també a les 20 h hi haurà un concert, també dedicat a la dona ja que tot el programa serà de dones compositores. Els musics Enrique Sánchez a la flauta i el pianista Andreu Riera, interpretaran obres de Hildegard von Bingen, Anna Amalia von Preusen, Leopoldine Blahetka, Cécile Chaminade, Mel Bonis, Germaine Tailleferre, Lili Boulanger, Mercè Pons i Montse Orfila. Realitzaran un viatge a través del temps des de el segle XI, fins a l’actualitat perquè tenguem clar, que malgrat la dona ha estat durant molt de temps marginada dins la música, des de molt prest, la dona ja componia i interpretava musica. 

Enrique Sánchez Vidal ha col·laborat amb les orquestres Ciutat de Granada, Córdoba, Real Filarmonia de Galicia, Orquestra de Valencia, etc. Es membre de la Orquesta Sinfònica de Balears i membre de Image Esemble. Ha estat guardonat en els concursos de Jóvenes Intérpretes “Villa d’Albuixec”, Ruperto Chapí, “Ciudad de Villena”, Premi de Música “Universitat de Valencia”, entre altres.