ÈXIT DE L'EXPOSICIÓ "CARICATURES MANACORINES"

Dissabte 23 de febrer la sala d'exposicions de s'Agrícola va resultar petita per acollir a totes les persones que varen voler fer acta de presència a la inauguració de l'exposició col·lectiva "Caricatures manacorines" de Tòfol Pastor "Pifol" i Llorenç Morey "Busco". La sala es va omplir amb molts d'observadors, amics, familiars i moltes cares conegudes. També varen voler estar presents membres de l'Ajuntament com la batlessa Catalina Riera i la Delegada de Cultura. Igualment es varen poder observar molts d'antics polítics, com Pere Llinàs, Pep Huertas, Joan Barceló, etc. Va presentar l'exposició Rafal Muntaner, amic d'en "Pifol" i familiar de Llorenç Morey, a la mateixa va ressaltar la trajectòria dels dos artistes. Pifol, manacorí de 99 anys, amb una vida que és un majestuós viatge de moltes vivències, moltes etapes en les que hi ha desenvolupat un món propi, dibuixant a lapis les seves caricatures, cada una de les quals reflexa els trets d'un determinat personatge. Pifol a dibuixat les cares més conegudes de la nostra ciutat i altres indrets, amb gran destresa i mestria, cosa que a la seva edat continua fent.
Igualment Llorenç Morey imprimia a les seves un segell molt personal, era molt perfeccionista, amb una traça ferm i singular. Les caricatures varen omplir un període molt concret de la seva vida, finals dels 40 i anys 50, abandonant posteriorment aquesta faceta.
Pifol i Llorenç són dos mestres de la caricatura que rebosan humor, ironia i intel·ligència. Una exposició inèdita, ja que mai s'havien exposat les seves caricatures. Hem de donar les gràcies a Pifol i als fills de Llorenç, Gaspar i Janet per haver facilitat l'exposició amb la col·laboració de Rafel Muntaner.
Ana Mascaró. Assessora Cultural de s'Agrícola