INTERESSANT CONFERÈNCIA DEL DR. XAVIER MESQUIDA A S’AGRÍCOLA

 

El passat divendres dia 22 d’octubre el Dr. Xavier Mesquida Riera microbiòleg i coordinador del COVID-19 a l’Hospital de Manacor,  va donar una conferència a S’Agrícola amb el títol «Covid19: present i futur».

            El Dr. Andreu Mesquida, germà del conferenciant, va esser l’encarregat de presentar-lo al nombrós públic assistent, fent un breu repàs al currículum del Dr. Xavier Riera, i donant unes pinzellades de la seva feina a l’hospital de Manacor.  

El Dr. Xavier Mesquida va exposar les  darreres teories sobre l’origen del virus i ens va mostrar gràfics de l’evolució de la pandèmia durant aquests quasi dos anys i com ha afectat l’aparició de la vacuna tant  la pressió hospitalària com la mortalitat. 

També va fer una perspectiva de futur a través de quatre possibles escenaris: el primer de tot que el virus desaparegui, la segona que encara que sigui en menor intensitat que ara continuï de manera permanent entre nosaltres, la tercera que se converteixi en estacional com és ara el virus del grip i la quarta que el virus muti de manera que les vacunes actuals no serveixin i continuï essent una pandèmia incontrolada. D’aquests quatre escenaris va donar com a més probables el segon i el tercer i aquí va tornar fer esment a la importància de les precaucions que totes les persones hauríem de tenir en les nostres relacions del dia a dia. 

El Dr. Mesquida a més de ser un gran expert amb la matèria va demostrar que és un extraordinari comunicador ja que va aconseguir arribar a tots els assistents d’una manera senzilla i molt intel·ligible.