INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ DE LUIS BERMEJO

 El passat 8 de gener a les 19 hores s’inaugurà la brillant exposició de Luis Bermejo Rojo a la galeria d’art de l’Associació Cultural S’Agrícola de Manacor. La presentació va córrer a càrrec  de la que subscriu i del president de l’entitat Llorenç Femenias.

Luis Bermejo havia nascut l’any 1931 i va morir a Palma l’any 2015. Va tenir vuit fills: Mª Luisa, Enrique, Rafael, José Luis,  Gemma, Begoña i Arancha, dels quals els dos primers ja han faltat. Tots ells han rebut un gran legat artístic que han compartit amb tots nosaltres.

Entre la mitja dotzena de grans i excepcionals aquarel·listes que existeixen avui al nostre país no hi ha cap dubte que Luis Bermejo ocupa un lloc destacat. Es formà a la Real Acadèmia de Belles Arts de San Fernando i des del 1954 la seva obra recorre tota Europa  i Estats Units amb un èxit creixent. El seu domini de l’ofici el porten a fer incursions en el gravat a l’aiguafort, la il·lustració i la petita escultura en bronze; no obstant l’aquarel·la serà el seu gran vehicle d’expressió.

Luis Bermejo és un artista polifacètic que gaudeix d’un gran currículum en que destaquen els seus grans èxits amb el segell de ser premi a l’artista de l’any a Nova York l’any 1983; dibuixant de tebeos d’aventures del F.B.I. o Heros the Spartan. Dotat per a tot tipus de gènere, va fer còmics romàntics i de guerra per Regne Unit, horror per Estats Units i aventura i fantasma per a tots els mercats; inclús va dibuixar «el capitan trueno» essent un dels dibuixants  de major talla en el camp de la historieta espanyola. A partir de l’any 1989 es va dedicar en exclusiva a les seves exposicions de pintura per tota la geografia espanyola, primer com a aquarel·lista i en els últims anys especialitzat amb oli.

L’exposició va tenir un gran èxit el que demostra que S’Agrícola aposta per la cultura en majúscula  i ho fa amb uns grans del món de l’art. Si la volen visitar l’exposició romandrà oberta al públic fins el 25 de gener.

                                                                      Ana Mascaró, assessora d’art