PREGÓ DE LES FESTES DE SANT ISIDRE 2022 A S’AGRÍCOLA

Divendres 6 de maig, a les 8,30 de l’horabaixa, a la sala gran de s’Agrícola, el metge Antoni Truyols Bonet (Manacor el 1956), va fer el pregó de les Festes deSant Isidre 2022, que organitza l’associació cultural s’Agrícola.

En Toni Truyols va rebre la seva formació com a metge a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha desenvolupat la seva tasca professional com

Especialista en Medicina Interna a l’Hospital General de Mallorca. Una vegada introduït pel músic manacorí Tomeu Matamalas, en Toni, en qualitat de metge especialitzat en geriatria, va centrar el pregó en aquesta matèria concreta fent un repàs a la història per analitzar com s’ha entès la vellesa en les distintes èpoques.

En un to distès i amb tocs teatrals (el teatre és una de les seves passions, a part de la medicina), complementant les seves paraules amb les intervencions recitatives de la mestrad’escola, actriu i ballarina Cata Febrer, i també amb l’embolcall guitarrístic del músic i animador cultural Toni Nadal, en Toni Truyols ens va puntualitzar conceptes tan elementals com, per exemple, que senectut no sempre equival a deteriorament i ruïna, o que la vellesa no és una desgràcia, sinó un privilegi, o que entre els 50 i els 75 anys moltes persones gaudim d’un procés d'auto-descobriment i de identificació que fa que tenguem una mena de renaixement vital.

Després d’alabar la tasca cultural i social d’entitats manacorines com s’Agrícola i donar el «sus» a les festes de Sant Isidre d’enguany, en Toni acabà la seva detallada intervenció senyalant que, per un país com el nostre, que envelleix a marxes forçades, és important una resposta de la societat i de les seves administracions perquè aquesta etapa sigui exitosa.

A continuació, al bar de la planta baixa, es va servir un saborós refresc per als socis de l’entitat cultural i per a tots els nombrosos assistents a l’acte, entre els quals s’hi comptava el nostre batle, el senyor Miquel Oliver.