PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE MOSSÈN JOAN BAUZÀ SOBRE LA SEU

 Dins dels actes de celebració de les festes de Sant Isidre a S’Agrícola va tenir lloc dilluns dia 9 d’abril la presentació del llibre del canonge Joan Bauzà: Comprendre la Seu. Una mirada gòtica a la catedral de Mallorca. 

L’acte va començar amb la presentació de l’autor del llibre per part del doctor Felip Munar, que de manera breu però molt intensa va explicar les impressions que li va produir la lectura del llibre. Va destacar que l’escriptura del llibre és el resultat d’una passió i d’un enamorament per part de l’autor, que després d’anys de relació amb la Seu, s’ha sentit seduït i captivat per aquesta catedral que va més enllà d’una construcció religiosa. 

A continuació mossèn Joan Bauzà després d’unes paraules d’agraïment per haver estat convidat a presentar el seu llibre a Manacor, ciutat de la qual va ser rector durant cinc anys i que recorda amb molta estima, va anar explicant la seva fascinació i seducció per la Seu. Va comentar la importància del títol del llibre: comprendre vol dir entendre amb el cor; la Seu, mausoleu de reis, càtedra del bisbe i protecció dels perseguits i va desenvolupar cadascun d’aquests aspectes. En efecte, la Seu és el lloc on reposen els reis del Regne de Mallorca, és la càtedra del bisbe i dins els seus murs es refugiaven al seu empar els perseguits per la justícia. Seguidament va comentar les paraules mirada gòtica, s’ha de contemplar la Seu amb els ulls de les persones que en el context històric medieval varen edificar i varen contribuir a la seva construcció.

 La Seu és una catedral gòtica i com a tal és un monument de gran alçada, que mira el Cel per arribar a l’Infinit, a Deu. També deixa entrar la llum a través dels seus vitralls, la llum sobrenatural que apaga la foscor i és un monument dinàmic, canvia, es mou i cada dia emana més bellesa. 

L’autor va concloure la presentació animant a posar els peus dins la Seu i a deixar-nos seduir perquè «la bellesa és gaudeix per immersió i no pas per erudició». 

Al final de l’acte mossèn Joan Bauzà va signar exemplars del seu llibre al nombrós públic assistent.