EL PRIMER CONCERT DE LA TEMPORADA

El passat divendres 29 de novembre a s'Agrícola tinguérem l'actuació del violinista José Manuel Álvarez Losada i del guitarrista Pedro Mateo González. Va ser un concert espectacular, marcat per la gran professionalitat dels dos músics, les dots interpretatives i el bon gust a l'hora d'escollir el programa. A la primera part dues sonates per a violí i guitarra,  que eren la Sonata núm. 1 en La Menor de N. Paganini (1782-1840) i la Sonata en Do Menor de F. Rebay (1880-1953). Dedicaren la segona part a la música espanyola: aquesta s'obrí amb els acords de la guitarra de Pedro Mateo González que interpretava la conegudíssima "Recuerdos de la Alhambra" de F. Tárrega (1852-1909), seguidament fou el torn per al violí en solitari amb la peça de J. Rodrigo (1901-1999) "Capriccio para violín solo" i després ambdós músics tancaren aquesta part amb la "Suite popular española" De M. de Falla (1876-1946).

 

Una destacada actuació i una magistral interpretació que va provocar l'entusiasme del públic, de manera que els músics es veieren obligats a sortir novament, per correspondre, i aleshores, deixant de banda l'estil clàssic, interpretaren un tango molt lluït de l'argentí Ástor Piazzolla.
És un autèntic luxe poder gaudir de professionals de gran reconeixement com aquests, que han trepitjat escenaris no ja d'Espanya o d'Europa, sinó d'arreu del món. Esperem que els puguem tornar a tenir novament a s'Agrícola.