ERNESTO RODRÍGUEZ DEL 13 AL 31 DE DESEMBRE

La sala d'exposicions de s'Agrícola obre temporada amb “Escultures i Dibuixos” de l'artista Ernesto Rodríguez Nogueira, nascut a Cuba el 1975. L'escultor, arribat a Mallorca el 1999, s'ha especialitzat en ceràmica i en gravat. S'ha format al prestigiós taller felanitxer de can Vermell i, de la mà de Joan Riera Ferrari, ha elaborat gravats al taller de S'Auba, a Manacor.
Ernesto Rodríguez ha exposat anteriorment a les galeries Camí del Mar, Fundació Riera Ferrari, Centre Cultural Da Vinci, Galeria Marimon, Galeria Sacma, Casal Can Pere Antoni, Galeria Estil Art i al Golf Son Quint. Algunes de les seves escultures, en especial una col·lecció de torsos, recorden les corbes del realisme clàssic grec.
En aquesta ocasió Ernesto Rodríguez ens ofereix una sèrie d'escultures complementades amb dibuixos a l'entorn de les figures de “Meninas”. Des que el 1656 Diego Velázquez va acabar l'oli en un principi anomenat “La familia de Felipe IV”, una obra de maduresa del pintor, el quadre no ha deixat indiferent qui l'ha contemplat. Es comença a anomenar “Las Meninas” a principis del segle XIX, quan s'exposa al Museo del Prado. Des d'aleshores, quan l'obra pot ser copiada una i mil vegades mercès a la seva exposició al públic, la silueta de les infantes del primer plànol esdevé un element figuratiu recurrent al llarg de l'art que ha suscitat la fascinació de molts artistes. L'original de Velázquez ha influït artistes com Richard Hamilton, Cristóbal Toral, Antonio Saura, Jorge Oteiza, Pablo Serrano o Manolo Valdés. Recordem també la recent exposició a Barcelona al Museu Picasso el 2008 “Oblidant Velázquez, Las Meninas”.