L'ÒPERA DE VERDI VISTA PER BÀRBARA DURAN

El divendres dia 6 de desembre la professora Bàrbara Duran va fer una xerrada a s'Agrícola que tenia per títol “Quatre històries sobre Verdi” i la veritat és que no podia ser més encertat, en el sentit que no va ser una xerrada més que resumís la biografia i l'obra principal del compositor italià i que il·lustràs, sinó que la professora Duran va posar un gran èmfasi en la part emocional i personal.
Tot aprofitant que enguany se celebra el bicentenari del naixement del músic, es tractava de fer un acte divulgatiu arran de la figura i la música de Verdi, especialment la seva vessant de compositor d'òpera.
Les “quatre històries” varen ser un recorregut per “La Traviata”, “Don Carlo”, “Aida” i “Nabuco”. En la primera de les històries es va projectar un fragment de “Pretty Woman” que contenia talls de “La Traviata”, per donar a conèixer què representa realment una òpera i per animar el públic a conèixer-la. Després va seguir el famós fragment “Don Carlo” en què son pare el rei Felip, es lamenta de la indiferència de la reina envers ell. L'audició d'aquesta ària va donar peu a explicar la importància d'associació del personatge amb un tipus de veu i també la caracterització psicològica a través de la música. A continuació féu la seva aparició l'espectacular “Aida”, el fragment seleccionat no podia ser altre que la Marxa Triomfal, i l'escenari, el teatre de Luxor. Per acabar na Bàrbara va comentar el moment històric que va tocar viure a Verdi i el paper de la seva música per al “risorgimento”, en especial el cor d'esclaus de “Nabuco”, amb la projecció del qual tancà la xerrada.