ENS VISITARÀ LA DRA. MARGA BARRERA PER PARLAR DE L'ARXIDUC

El proper 20 de novembre a l’Associació Cultura s’Agrícola tendrem el plaer de poder assistir a una conferència sobre la figura de l’Arxiduc Lluís Salvador, en concret la seva faceta ben desconeguda (o més aviat poc estudiada) d'antropòleg.
Aquesta conferencia correrà a càrrec de Margarita Barrera, doctora en Geografia i Història, especialitzada en Antropologia d’Amèrica, i professora de la UIB i de la UNED. A més, Margarita Barrera és la directora del programa de ràdio “Pàgines d’Antropologia” de Ràdio Marratxí. Així mateix ha participat com a coordinadora i com a ponent a diferents cursos d’universitats d’estiu i al Primer Congreso Internacional de Antropología Iberoamericana.

Un altre aspecte destacat del currículum de Margarita Barrera és que ha estat la comissària i cap de protocol de l’exposició “El Ejército de Terracota”. Especialitzada en organització d’events institucionals i corporatius, protocol, gabinet de premsa, publicitat i màrketing, ha estat conferenciant sobre investigacions etnològiques a la Universidad Complutense de Madrid.
De la seva experiència com a investigadora, hem de destacar la seva participació com a directora del programa d’investigació “Can Salas: relaciones sociales y uso de sus instalaciones en la actualidad” i del projecte d’investigació “Xian: Poder e Inmortalidad”. Ha participat a diferents ponències sobre multiculturalitat, Halloween i Easter.
Important i destacable és també la seva faceta d’excavadora. Ha format part d’excavacions arqueològiques a Huelva, Madrid, Soria i França. Així mateix, ha participat en la consolidació i restauració de les Relíquies dels Sants Bonoso i Maximiano al “Museo de Los Santos de Arjona”, Jaén.
Finalment, destacam que té publicacions sobre temes tan diversos com Halloween, “Repiques típicos de las campanas de Arjona” (Jaén), etnologia i la cultura maia.
Estau tots convidats a la conferència del proper dia 20, que de ben segur serà molt interessant, vista la trajectòria de la ponent.