EXCEL·LENT APERTURA DE LA TEMPORADA MUSICAL



El passat divendres 6 de novembre, l’Associació Cultural s’Agrícola va encetar la temporada musical amb un recital de cançons gitanes, a càrrec de dues grans figures, com són Waltraud Mucher i Andreu Riera.
Va ser un recital de luxe, ja que a més de comptar amb aquests dos magnífics intèrprets, el públic assistent va poder disfrutar no només de l’obra sinó també de la presència dels escriptors Paul Archer i Miquel Mestre, i dels compositors Mike Watts i Mercè Pons.
El recital es va dividir en dues parts. Es van interpretar peces de quatre compositors, seguint un ordre de més modern a més antic. La primera part va començar amb la lectura del textos de Paul Archer en la versió anglesa i la traducció al català per part de Miquel Mestre.
Es tracta de set composicions breus sobre trobades amoroses, ulls verds, sospirs, relacions prohibides... en definitiva, temes comuns en aquest tipus de composició. Seguidament, la mezzosoprano Waltraud Mucher i el pianista Andreu Riera les van interpretar.

Aquesta primera part va finalitzar amb “Dos almas” de Mercè Pons, una obra breu on l’autora juga amb sis paraules (tres substantius i tres adjectius) que es van combinant de manera diferent i que a l’hora de musicar-la l’autora combina també amb sis notes.






Després d’una breu pausa, es va iniciar la segona part, amb la interpretació de “Zigeunerlieder” (Cançons gitanes) d’Antonín Dvorák, i una altra sèrie de “Zigeunerlieder” de Johannes Brahms, totes elles peces breus de gran sentiment i de diferent ritme i intensitat.

L’acte va acabar amb un bis de Txaikovski, també d'una “Zigeunerlied” per no desentonar amb la temàtica, i amb un fort aplaudiment per part del públic, que va disfrutar de la vetllada musical.