DIMARTS 29 ELS GEGANTS DELS MARS: ARQUITECTURA NAVAL CONTEMPORÀNIA

El proper dimarts dia 29 de desembre, a les 20:30h, podrem assistir a la conferència “Els gegants del mar: arquitectura naval del segle XXI”, a càrrec d’Andreu Gelabert Galmés.
Andreu Gelabert és un jove enginyer industrial que començà els seus estudis a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona. Després s'ha especialitzat en Ciències Mecàniques aplicades d'Energètica i Propulsió a l’École Centrale de Nantes i en Arquitectura Naval a l'École Nationale Supérieur d'Architecture de Nantes. En la part pràctica ha participat en diferents projectes com són la creació de veler de regata, fast-ferry de passatgers, etc.
La seva és una conferència interessant en el sentit que surt dels temes habituals. El ponent ens ha confirmat que serà molt dinàmic i que ens explicarà tota la part tècnica amb ajuda de vídeos i fotos, perquè, en paraules seves “el més important és que a la gent li agradi el tema i descobreixi algunes coses sobre l'arquitectura naval de grans naus, i sobretot que no es faci avorrit ni massa tècnic”.
El títol "Els gegants dels mars. Arquitectural naval del s.XXI" suggereix la construcció dels grans vaixells arreu del món en aquests moments, però n'Andreu ens parlarà també de la seva trajectòria personal, que l'ha portat a formar part d'un d'aquests projectes, també haurà d'explicar-nos el tema de seguretat i l'estabilitat naval (amb exemples dels accidents que han motivat l'evolucio de la normativa actual) i quina és la situació actual del mercat de macrovaixells, especialment dels que construeixen a l'empresa on treballa actualment, STX France.