ARRAN DEL CONCERT DE CLARINETS I PIANO

El passat diumenge, dia 21 de febrer, vam poder assistir al concert de 3Angles a l'Associació Cultural s'Agrícola.
3Angles és una jove formació musical. Neix l'estiu de 2015 com a trobada musical i amistosa entre els seus membres, Teresa Lecumberri, Rafel Caldentey i Lamia Bensmaïl, a l'illa de Mallorca. Engeguen aquest projecte cambrístic d'una manera lúdica però efectiva i amb un enfocament didactista. El seu amor pel repertori romàntic va de la mà amb el convenciment de que és possible apropar-lo a un públic d'una manera cordial i entenedora.

Teresa Lecumberri és titulada superior de Clarinet pel Conservatori de Castelló, obté posteriorment el Màster en Interpretació a la Universitat Internacional d'Andalusia. Una de les més notables influències a la seva carrera és la de José L. Estellés (Orquestra Ciutat de Granada) de qui continua rebent els consells. Actualment és professora de clarinet a l'Escola Municipal de Música de Terol “Antón García Abril”.

Lamia Bensmaïl inicia la seva formació al Conservatori de Toulouse, on obté els títols superiors de Piano i Música de cambra. Amplia els seus estudis al Real Conservatori Superior de Música de Madrid amb Ana Guijarro i s'interessa més endavant per la música antiga, estudiant pianoforte al Departament de Música Antiga de Toulouse i a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Actualment és professora de piano a l'escola de música-conservatori professional CEM de Terrassa.
Rafel Caldentey realitza els seus estudis de clarinet a Madrid, Stuttgart i Los Angeles. Els seus interessos al camp de la interpretació van des de la música antiga a la contemporània i la música de cambra. Actualment és membre de la Banda Municipal de Música de Palma de Mallorca.



El programa del concert va ser el següent:
C.M. von Weber, Concertino per clarinet i piano, op.26 (Adagio ma non troppo- Tema amb variacions- Allegro).
F. Mendelssohn, Peça de concert per clarinet, corno di bassetto i piano, nr.1, op.113 (Allegro- Andante- Presto).
R. Shumann: Waldscenen op. 82 (Escenas del Bosque).
C. Bärmann, Duo concertant per dos clarinets i piano, op.33 (Andante maestoso- Tema amb variacions- Rondo, allegro moderato).

Cal dir que l’obra de Schumann va ser un contrapunt més melòdic, en comparació a les altres peces interpretades, on es va fer patent el virtuosisme dels clarinetistes.
Finalment ens oferiren un bis, un moviment de l’obra de Mendelssohn.