COL·LOQUI SOBRE EL PLA GENERAL A S’AGRÍCOLA



Divendres passat va tenir lloc a S’Agrícola un interessant col·loqui titulat «El nou Pla General: fortaleses i debilitats» amb la participació dels arquitectes Magdalena Llinàs i Llorenç Brunet i del constructor Jaume Caldentey. L’acte va comptar amb una gran afluència de públic que va participar molt animadament en el torn de preguntes del final del col·loqui

Els participants varen destacar la bona tasca duta a terme pels tècnics que han redactat el Pla tot i les mancances i perills que té i que s’hauran d’anar esmenant amb el seu desenvolupament. També varen esmentar el problema que ha suposat en alguns aspectes l’adaptació del Pla a la normativa autonòmica la qual cosa dificulta algunes preses de decisió necessàries i beneficioses pel municipi.

Una de les característiques del Pla és la reducció del nombre d’habitants potencials que té com a conseqüència que es podran fer menys habitatges per superfície de solar. Aquest fet té importants repercussions en el centre de Manacor per la dimensió mitjana dels seus solars. Precisament la manca d’un projecte de revitalització del centre i la dificultat de dur-lo a terme amb aquest Pla, va ser la part en la qual varen incidir més tant els ponents com el públic que va participar en el debat final.

Es va apuntar la necessitat de modificar la normativa autonòmica de manera que permetés fer excepcions a Manacor com a capital de comarca, com ha passat a Palma pel fet de la seva capitalitat. Segons els ponents, si fos possible fer un Pla tenint en compte les característiques i necessitats, illeta a illeta del centre de Manacor aleshores seria viable la seva revitalització, cosa que varen coincidir tots en què era primordial pel futur de Manacor.

Des de S’Agrícola volem agrair tant als ponents com al públic assistent l’interès mostrat per aquest col·loqui alhora que ens comprometem a organitzar-ne de nous amb temes que siguin interessants pel futur del municipi.