CONFERÈNCIA DE CECÍLIA SANTOS A S’AGRÍCOLA








Divendres dia 21 de febrer la Sra. Cecilia Santos Fernández va impartir, a la Associació Cultural S’Agrícola, una conferència titulada «Perspectives 2020: més del mateix... o no».

La Sra. Cecilia Santos és directora comercial de Caixabank a Balears i té un ample currículum tant en el que fa a la seva formació acadèmica com en la seva trajectòria professional en el sector financer.

En la primera part de la xerrada la ponent va passar revista a la situació econòmica mundial a la qual va qualificar de bona malgrat els problemes polítics i socials que caracteritzen aquest moment. Va mostrar el seu optimisme per la llarga durada d’aquest cicle de creixement que va començar després de la crisi patida l’any 2008 així com pel fet que aquest creixement ha beneficiat a la majoria de països.

En la segona part va xerrar de les carteres d’inversió que ofereix la seva entitat financera. Va defensar els productes d’inversió en renda variable en front dels productes de renda fixa i en tot moment va acompanyar la seva dissertació amb estadístiques que corroboraven les seves afirmacions. Aquestes estadístiques demostraven que la gent que havia invertit en carteres de renda variable en els darrers 10 anys havien obtingut importants rendibilitats en contraposició als que ho havien fet en renda fixa.

En el torn de preguntes es va treure a rotllo també la importància de tenir en compte la fiscalitat en els rendiments del productes financers sobre tot en el que fa referència a Fons de Pensions. En aquest apartat va fer una recomanació clara pels seus subscriptors: fer un pla per treure els seus beneficis de manera mensual una vegada haver arribat a l’edat de jubilació i no esperar a reemborsar-lo en una sola vegada ja que d’aquesta manera la taxa a pagar por ser molt alta.

En resum, una interessant conferència d’una professional que va demostrar tenir un coneixement profund del sistema financer.