DEBAT SOBRE EL PLA GENERAL A S’AGRÍCOLA

Divendres passat, va tenir lloc a S’Agrícola un interessant debat sobre el Pla General que està a punt d’aprovar-se. Varen participar-hi els arquitectes Carme Pascual i Xisco Galmés, l’economista Antoni Riera i el constructor i promotor Jaume Caldentey. Va actuar com a moderador el també arquitecte Pere Serra.

La pràctica totalitat del debat va tractar sobre la problemàtica del centre urbà de Manacor. Es varen posar damunt la taula aspectes com la reducció d’edificabilitat i altures, proposades pel nou PGOU la qual cosa afecta tant a futurs edificis com a altres existents en l’actualitat que en quedaran en situació d’inadequats.

Es va parlar també del mercat dels habitatges en el casc antic i es va esmentar que és molt poc atractiu pels inversors i que si no es fan modificacions en el PGOU ho continuarà essent. En aquest apartat es va xerrar d’aquests grans casals abandonats que amb les condicions actuals és molt difícil que es restaurin.

Finalment també tocaren el tema de la mobilitat, els equipaments i els aparcaments. Es varen llançar algunes propostes a títol personal, com fer aparcaments subterranis a Via Portugal o enderrocar la part central de la Plaça de les Verdures, sense que hi hagués unanimitat entre els participants al debat.

Al nombrós públic assistent li va costar inicialment entrar en el debat però al final es va llançar i va faltar temps perquè tots expressassin la seva opinió.

Convé destacar la intervenció final de la regidora d’urbanisme Núria Hinojosa, la qual va expressar la necessitat de l’aprovació del Pla General malgrat que és conscient de les seves  mancances. Va dir que el Pla segurament s’aprovarà el proper 22 de desembre, però que el treball interessant començarà dia 1 de gener.

Amb molta sort i molta feina potser s’aconseguirà dissenyar un Pla que ens condueixi a un Manacor pròsper, sostenible i estimat pels seus habitants.