EXPOSICIÓ DE LUÍS BERMEJO

 

El proper dia 8 de gener, l’Associació Cultural S’Agrícola de Manacor els convida a l’exposició de Luís Bermejo Rojo que tendrà per títol «Arte y oficio». La inauguració serà a les 19 hores i es podrà visitar fins el dia 27.

En Luís Bermejo Rojo va néixer l’any 1931 i va morir a 2015 a Palma. Va tenir set fills: MªLuisa, Enrique, Rafael, José Luís, Gemma, Begoña i Arancha els quals ens conviden a recordarlo amb aquesta exposició.

Luís Bermejo va ser un gran artista, Entre la mitja dotzena de grans i excepcionals aquarel·listes que existeixen avui en el nostre país, no hi ha cap dubte  que Luís n’ocupa  un lloc destacat.

Se va formar a la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando. Des de 1954 la seva obra recorre tota Europa i Estats Units amb un èxit creixent. El seu domini de l’ofici el duen a fer incursions en el gravat a l’aigua fort, la il·lustració, petites escultures  amb bronze etc. No obstant això l’aquarel·la serà el seu gran vehicle d’expressió.

Té un gran currículum en el que destaquen els seus grans èxits amb el segell de ser premi a l’Artista de l’Any a Nova York l’any 1983. Va deixat la seva petjada en el món del còmic també a Espanya amb «el Capitán Trueno» entre altres. Fou dibuixant, guionista, il·lustrador a Estats Units, França i països orientals.

Va ser un dels dibuixants més influents del nostre país. Certament la seva obra és interessant perquè a més de dominar el color i el dibuix, posseeix un singular estil essent fonamentalment un pintor de figura sorprenent. Les seves figures inspirades en el classicisme, la figura en l’impressionisme dins d’uns cànons totalment romàntics i altres descriptius d’un paisatge o d’un ambient molt refinat.

Sens dubte és una exposició notable que farà gaudir als aficionats. No falteu a aquesta cita tan especial amb l’art.