CONCERT DE MÚSICA CLÀSSICA A S'AGRÍCOLA

El passat dissabte, dia 23, a les 8 de l'horabaixa, amb la Sala d’Actes del primer pis plena, es va celebrar a s'Agrícola, el concert de música clàssica corresponent a laprogramació del mes d’Abril d’aquest dissortat 2022, que transcorr amb ressaca Covid iuna guerra que ens treu la son.

El concert, va anar a càrrec de tres músics de qualitat indiscutible, Enrique Sánchez, a la flauta, Jaume Tomàs, al clavicèmbal, i Sebastià Pou al violí. Tal comestava previst, interpretaren amb gust musical i destresa tècnica obres molt ben escollidesde Bach, Telemann i Philip.

La nota ressenyable és que, per primera vegada en les vetlades musicals des’Agrícola, hi va sonar el clavicèmbal, un instrument de tecles i cordes polsades per un mecanisme de botador i pua, previ al pianoforte i al piano clàssic que tots coneixem i que Jaume Tomàs ha recuperat per aquest i per algun altre dels seus últims concerts. Lespeces dels tres genials compositors, sonaren amb gran fidelitat sonora gràcies almencionat clavicèmbal, que va posar al repertori un toc autènticament barroc.

Tant el flautista Enrique Sánchez, (a qui hem tengut l’oportunitat d’escoltar enaltres ocasions a s’Agrícola) com el violinista Sebastià Pou, ambdós músics titulars de la Simfònica de Les Illes Balears, ja fos en format de duet o de trio, juntament amb Jaume Tomàs als teclats (director del Conservatori Professional de Música de Manacor), ens feren gaudir d’un repertori exquisit i molt ben preparat que va desencadenar una allau decàlids, prolongats i sentits aplaudiments.

Una vetlada musical de gran qualitat i un altre encert en la programació musical del’Associació Cultural s’Agrícola.