INAUGURADA L’EXPOSICIÓ COMMEMORATIVA DE GASPAR RIERA

 Dissabte passat va quedar inaugurada l’exposició commemorativa del pintor ja mort Gaspar Riera  amb el títol «Paisatges mallorquins» la qual podrà ser visitada fins dia 25 de novembre. 

Varen realitzar la presentació de l’acte la que subscriu, la Vicepresidenta i Consellera de Cultura del Consell  la Sra. Isabel Busquets i el president de l’Associació Cultural S’Agrícola. També ens va acompanyar la Sra. Maria Duran en representació de la Presidenta del Govern Balear. La Sra. Maria Duran, com sabran vostès, és la Directora de l’Institut Balear de la Dona i una de les advocades més importants d’Espanya. 

Miquel Àngel Riera, fill del pintor, va oferir  una conferència als assistents explicant la tasca del seu pare, la seva pinzellada i la seva manera de treballar. El proper dia 24 d’aquest mes oferirà una extensa conferència «Conèixer  Gaspar Riera» a les 19 hores a l’Associació Cultural S’Agrícola de Manacor. 

El pintor va treballar al diari «Última Hora». Des de la fotografia reproduïa en el llenç els camps mallorquins cercant plasmar els espectaculars horitzons d’una Mallorca encara sense explotar urbanísticament parlant. La seva obra ens sorprèn, encara avui, per la seva modernitat, no només la seva obra plàstica sinó  també en la literatura i la fotografia. La seva paleta de colors té una gran diversitat colorista en les seves teles, treballades a l’oli. 

El seu fill Miquel Àngel actualment celebra el centenari del seu naixement amb exposicions en el Casal de Cultura d’Ariany, Casa de Cultura de Maria de la Salut, en el Museu de Porreres  i ara a l’Associació Cultural S’Agrícola de Manacor. 

En la seva obra el pintor es va sentir realitzat artísticament i humanament, en la necessitat de deixar testimoni d’un temps molt llunyà. Gaspar Riera va néixer a Estellencs i va viure a Palma des de els vint anys fins la seva mort. Dotat d’una gran sensibilitat, amant del silenci, de l’autenticitat i la sinceritat va ser una gran amant dels camps mallorquins. La seva obra és un legat i un magnífic testimoni d’una Mallorca llunyana. L’exposició va ser un èxit rotund que varem poder admirar tots els presents. 

                                                                    Ana Mascaró, assessora cultural