Inauguració CANT DE SIBIL.LA de Joan Adrover

    L’exposició inaugurada el passat dissabte 16 de març a la sala de s’Agrícola amb el nom de CANT DE SIBIL.LA i realitzada per Joan Adrover, és una denuncia contra la guerra, una crítica a la seva violència i a tot el que representa.

   Estem acostumats a veure la guerra d’enfora, en el cinema, els còmics, documentals… I exerceix una forta fascinació en el públic. L’estratègia militar, l’heroïcisme, el tòpic marcat de que sempre guanyen els bons... I tot això fa perdre de vista la crua realitat de la guerra. Tots els mals tenen en ella el seu camp de cultiu: abusos de tota mena, violacions, robatoris, fam, destrucció, assassinats…

   Caldria prendre consciència i reflexionar en relació al tema.

   Pel que fa a la tècnica, s’han utilitzat la impressió en tinta de caràcters tipogràfics de diferent tamany; el collage amb matèrials i pigments i la rotulació de caràcters amb aquarel.les a sobre d’un soport fet amb pasta de paper reciclat amb diferents texturitzacions.

   El resultat final és un poema imprés en 14 + 1 quadres cada un dels 14 primers amb el poema complet en tipografia de plom i una paraula o un sintagma en tipografia de gran format en fusta, inscrites en un fons de colors variats en lletres rotulades amb aquarel.la que conformen un paisatge narratiu a partir de la semàntica de la paraula o sintagma principal.

   Una lletra més gran a cada quadre feta a partir d’un collage abstracte retallat segons un motlle tipogràfic tipus sherezade ampliat, estructura tota l’exposició seguint l’escriptura del títol del poema.