PRESENTACIÓ DEL NOU LLIBRE D’ANTONI FERRER VALLESPIR A S’AGRÍCOLA

        El proper divendres dia 26 d’abril a les 20 hores s’Agrícola serà escenari de la presentació del llibre «Una droga llamada Helen, (otra) película rodada en Mallorca”, d’Antoni Ferrer Vallespir.

L'obra és un exhaustiu repàs a través del que es denomina buidatge d'hemeroteca d'una de les pel·lícules menys conegudes de les filmades a l’arxipèlag balear, «Una droga llamada Helen», des que es va començar a rodar a l’Eurotel de Costa dels Pins al setembre de 1969 fins a la seva estrena al Palau Avinguda de Palma el 14 de setembre de 1971 i mesos més tard a la Sala Imperial de Manacor el 2 de març de 1972, i el que ha quedat d'ella en el transcurs del temps.

Cal recordar que el manacorí Gaspar Forteza Esteva, que en aquella època treballava a l’Eurotel on s’allotjava l’equip de filmació,  va tenir un petit paper a la pel·lícula.

A més de l’autor Antoni Ferrer intervendran Antoni Truyols i Gaspar Forteza. Després de les intervencions es projectarà la pel·lícula.

Antoni Ferrer Vallespir és periodista, investigador i activista cultural, va editar i va dirigir la revista de Manacor Perlas y Cuevas fins al seu tancament al desembre de 2023. Actualment dirigeix És Cau edicions, segell editorial que va fundar al maig de 2023.

Molt vinculat a l'ambient cultural i artístic manacorí, participa, - o ha participat,- de manera molt activa en fundacions, institucions i patronats de caràcter municipal i associacions majoritàriament culturals. Ha presentat llibres, pel·lícules i exposicions, ha pronunciat conferències i pregons, ha moderat debats, ha participat en programes televisius i radiofònics i ha estat col·laborador en mitjans de comunicació d'àmbit insular. És, a més, autor de nombrosos treballs de recerca històrica que han vist la llum en llibres col·lectius, revistes especialitzades i mitjans informatius digitals.