INAUGURADA L’EXPOSICIÓ DE VINYETES I PINTURES DE LLORENÇ GIBANEL

 El passat dissabte dia 20 d’abril es va inaugurar a s’Agrícola una exposició de vinyetes i pintures de Llorenç Gibanel com a primer acte d’una recordança que tant la seva família com l’Associació Cultural s’Agrícola volen tenir amb la seva figura.

El saló d’actes va resultar totalment insuficient per acollir el nombrós públic assistent entre familiars, socis, amics i també algunes autoritats entre les que cal destacar l’expresidenta del Consell Insular Catalina Cladera.

Va obrir el torn de paraules Mª Francisca Forteza, en representació de s’Agrícola, la qual va recordar l’estreta relació que va mantenir en Llorenç amb l’entitat al llarg de tota la seva vida, destacant els anys que va ser membre de la junta directiva.

Després va  ser el torn de Maria Duran, la qual amb gran dosis d’emoció va expressar el seu agraïment a tots els assistents, per passar a continuació a recordar que en Llorenç va fer vinyetes a totes les revistes locals de Manacor durant més de 45 anys. Va afegir que ell sempre deia que amb els seus humors expressava amb una imatge i poques paraules el que hauria d’haver escrit amb un article d’opinió. Les seves vinyetes tenien un component irònic, encara que aquesta ironia procurava no ser ofensiva quan es referia a persones singularment identificades.

Va parlar també de les seves pintures, les quals només eren conegudes per familiars i amics més propers ja que en Llorenç, per un excés de modèstia, no va voler exposar-les, malgrat ser convidat a fer-ho en múltiples ocasions.

Va acabar dient que ens ha deixat un llegat immaterial de lliurepensador sense convencionalismes i que un acte com el d’avui l’hagués omplert de satisfacció per l’estima que tenia a s’Agrícola.

Des de l’Associació Cultural s’Agrícola volem comunicar que la recordança a Llorenç Gibanel tendrà un segon acte dia 14 de maig, en el marc de les festes de Sant Isidre de la nostra entitat.