AMPARO LACRUZ A S'AGRÍCOLA

El pròxim diumenge 14 de desembre a les 20 hrs a s'Agrícola tenim una actuació de luxe: les Suites de Bach per a cello. Ens podrem empapar amb la música d'Amparo Lacruz , cellista de so càlid i intens , que atrau per la seva capacitat expressiva i pel seu fraseig coherent en l’estil , ple de musicalitat , matisos i color. En les seves interpretacions la reflexió s'uneix a la sensibilitat , la profunditat i el sentiment .
Recentment ha actuat amb Els Comediants en el nou espectacle “Suite de l’aigua”, amb música per a violoncel sol i electrònica de Carlota Baldrís, estrenat al novembre de 2014 a L’Auditori de Barcelona.
Fa poc ha presentat també al cercle del Liceu de Barcelona el seu nou enregistrament de les “Sonates de Bridge i Chopin” amb el pianista Andreu Riera.
Amparo Lacruz és membre des de 1999 del Trio Kandinsky , amb el qual ha realitzat extenses gires a Europa , Amèrica i Àsia . Una important discografia és testimoni de la seva activitat : el 2009 rep el premi de la revista CD COMPACT al millor disc de música de cambra de l'any pel seu enregistrament de l'obra de Joan Guinjoan . Els CDs " Schoenberg i Barcelona" i "Clara Schumann i Johannes Brahms " ( Columna Musica ) han rebut excel · lents crítiques .
Els seus concerts han estat retransmesos per RNE , Catalunya Música , Radio France , RAI , Südwestrundfunk , Ràdio Nacional de Finlàndia , Euroradio , TV3 i el Canal Mezzo .
Amparo Lacruz va ser directora artística del Festival de Música de Cambra
'' Fòrum de Santa Cristina d'Aro 2013 '' ( Catalunya ) . Ha estat convidada a participar en el prestigiós Festival Peter de Grote de Groningen (Països Baixos ) el juliol de 2014 .
A la vida concertística , cal sumar l'interès d'Amparo Lacruz per la docència . Actualment és professora de violoncel i música de cambra del Conservatori Superior del Liceu de Barcelona . Així mateix ha impartit classes magistrals al Kunitachi College de Tòquio ( Japó ), en els Conservatoris de Xangai (Xina ), Morelia ( Mèxic ), Lima ( Perú ), Santo Domingo ( República Dominicana ), al Festival Internacional de Música de Cervera , els cursos de la Fundació Albéniz a Camprodon , i en les trobades de la Jove Orquestra Valenciana , la Jove Orquestra Nacional de Catalunya ( JONC ) i la Jove Orquestra Nacional d'Espanya ( JONDE ) .