El passat divendres,
16 de març, l'Associació Cultural s'Agrícola va oferir una altra
de les conferències programades per aquesta temporada 2017-2018. En
aquesta ocasió Pere Antoni Pascual, llicenciat en història,
després d'una presentació a càrrec del periodista manacorí Antoni
Ferrer Vallespir, ens va parlar de la cuina i la producció
d'aliments a la Roma Antiga.
En un to distès i recolzat per
diapositives il·lustratives, el conferenciant va repassar la cuina
romana de l'època Imperial relacionant els aliments i les menjades
amb els costums i els protocols socials d'aquell temps.
Per a rematar la
conferència d'una manera més gràfica, el macianer Pere Antoni
Pascual havia preparat un tast d'alguns dels aliments típics romans
de l'època —convenientment
trempats amb el característic “garum” i altres ingredients
peculiars— que els
assistents poguérem assaborir acompanyats per un excel·lent vi
especiat a la manera romana. Tot plegat, una autèntica delícia.