EXPOSICIÓ D’UN GRAN DEL MÓN DE L’ART: EL PINTOR NILS BURWITZ A S’AGRÍCOLA

 Des d’aquest espai, l’Associació Cultural s’Agrícola els convida a la inauguració de  l’exposició de pintura « Els bancals de Marina» del gran artista Nils Burwitz que tendrà lloc el proper dissabte 4 de març a les 19 hores. En Nils, malgrat haver nascut a Alemanya viu a Valldemossa des del 1976 i,a Mallorca ha tengut com a guies i referents a  Robert Graves i Joan Miró.

Parlar de Nils es parlar  d’art en majúscules ja que ha demostrat la seva genialitat en diferents modalitats artístiques: pintura, litografia, retrat, aquarel·la, escultura ... a més de ser professor universitari. Ha estat guardonat amb premis en diferents països: Brasil, França, Gran Bretanya, Irlanda, Itàlia, Japó, Sud-àfrica i els Estats Units. La seva obra ha estat adquirida per: Albertino  a Viena, Dresde, la biblioteca del Congrés de Washington DC, les biblioteques públiques de Boston, Búfalo, Nova York, la Kunsthalle  d’Hamburg, el musu Ludwig de Colònia, el museu d’art modern de Tokio, el museu nacional de Varsòvia, el Museum Fitzwilliam Cambridge d’Anglaterra, el British Museum, el Victoria and Albert Museum etc.

Nils també és un gran mestre de les vidrieres emplomades; es poden veure a l’església anglicana de St. James and St. Philip  a Son Armadans, a l’església de Santa Eulàlia, al monestir de Lluc, a l’ermita de la Santíssima Trinitat, a l’església  i la Reial Cartoixa de Valldemossa, a l’església de Sant Pere i Sant Pau d’Algaida, al Consolat de Mar,i al monestir de Cura.

L’artista ha tengut molts reconeixements entre els que podem destacar el guardó dels crítics d’art durant la XI Biennal Gràfica Ljubljana, el premi de la Vila de Mònaco, el primer premi Ciutat de Palma, un accèssit en la biennal del F.C. Barcelona, el primer premi nacional d’aquarel·les de Barcelona, primer premi del monument a la tolerància. Va rebre també els premis «ciutadà europeu», Diario de Mallorca i populars de la cadena COPE a   les Illes Balears.

Amb tot aquest currículum no és d’estranyar que la seva obra sigui molt reconeguda internacionalment; la seva genialitat com a dibuixant ha quedat palès en els retrats que va fer als seus amics escriptors o músics com Robert Graves i  Joan Miró.

La seva obra no és purament expressionista, també incorpora aspectes surrealistes, la qual cosa és fa visible en els dibuixos a llapis que expressen el seu amor per la naturalesa africana.

Nils Burwitz se passeja per Valldemossa amb la primesa pròpia del dejuni i l’exercici matinal i ara ens presenta aquesta gran exposició «els bancals de Marina» dedicada a la seva esposa.

Des d’aquest espai els convidam a veure aquesta magnífica exposició que romandrà a s’Agrícola fins dia 25 de març. 

                                     Ana Mascaró,  assessora cultural