NILS BURWITZ, UN DELS MÉS DESTACATS I CONVINCENTS ARTISTES MUNDIALS OFERIRÀ UNA CONFERÈNCIA A S’AGRÍCOLA

         Per celebrar els seus 45 anys de la seva arribada a Valldemossa, l’Associació Cultural S’Agrícola els convida el proper divendres dia 3 de març a les 20 hores a la conferència de Nils Burwitz ( Swinemünde, 1940 ) per presentar-los el llibre «Els bancals de Marina» dedicat a la seva difunta esposa Marina.

        L’artista ens oferirà una xerrada i explicarà el projecte artístic que el va inspirar, celebrant a més els 45 anys que du vivint a Valldemossa. El llibre ha tengut crítiques de doctors del món de l’art sobre la sèrie de cent aquarel·les i textos que s’hi reprodueixen  i el seu significat com a concepte únic en la història de l’art per la qual cosa ha esdevingut un llibre molt especial que a més té un pes de quatre quilograms.

        Nils també oferirà a tots els assistents un documental en llengua alemanya, amb subtítols en català. Aquest vídeo explica la seva trajectòria des del seus orígens com a artista a Sud-àfrica, amb la seva implicació en la denúncia de la situació política i el reflex que això va tenir en la seva obra per passar després a la arribada a Mallorca on se sent acollit i  es va arrelar a Valldemossa amb la seva família i passà a formar part d’aquest poble mallorquí que li va permetre ser fidel a ell mateix i al seu art i  va trobar per primera vegada la pau que estava cercant.

     «Els bancals de Marina també es presentarà a la fira del llibre de Leipzig del 27 al 31 d’abril.

        Nils és un dels artistes més importants de la nostra geografia; ha estat guardonat en molts països: Brasil, França, Gran Bretanya, Irlanda, Itàlia, Japó, Sud-àfrica i els Estats Units i la seva obra ha estat adquirida per les més importants personalitats, col·leccionistes i museus.

       Quan es va establir a Valldemossa l’any 1976 va mantenir una gran amistat amb Joan Miró.

    Nils també desenvolupà les famoses vidrieres emplomades. Tot això i més ens ho contarà personalment. Des d’aquest espai els convidam a la cita amb l’art en majúscules  ja que gràcies a la seva obra figura entre els més destacats artistes del món. 

                                                      Ana Mascaró, assessora cultural