SEGON CICLE DE POESIA A S’AGRÍCOLA

 La segona part del II cicle de poesia de S’Agrícola ens ha portat una interessant taula rodona amb el títol «Com encaixa el món de la poesia avui? Des de l’òptica de la gestió cultural». Els participants han estat Isabel Andreu, assessora del servei lingüístic de l’Ajuntament; Llorenç Carreres, tècnic del departament de cultura de l’Ajuntament; Cristina Duran, gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover i Margalida Rosselló, directora de l’Escola Municipal de Mallorquí. Ha actuat com a conductora i moderadora del debat la filòloga i poeta M. Magdalena Gelabert.

Una primera qüestió abordada va ser el paper de les entitats culturals. Sobre aquest tema Isabel Andreu va destacar les activitats dutes a terme per l’assessorament lingüístic de l’Ajuntament, com són els actes culturals i les campanyes de sensibilització i va subratllar-ne sobre tot la «És per lluir-la» de les polseres literàries portades als instituts i altres àmbits. Per la seva banda, Llorenç Carreres va assenyalar les dificultats dels actes vinculats a la poesia i la necessitat per acostar-la a la gent, així com la importància de treure’n rendibilitat social des de la gestió pública. Cristina Duran va fer referència als premis Ciutat de Manacor que en la seva vessant poètica contribueixen a la difusió de les obres de joves poetes. Margalida Rosselló, en el seu torn, va destacar com l’Escola de Mallorquí ha programat cicles de conferències sobre autors consagrats com Miquel Àngel Riera i Miquel Costa i Llobera, un curs de poesia eròtica i tallers de poesia conduïts per Joan Manuel Homar, així com tallers de rap i la iniciativa «Intercanviam un vers» per als més joves, sense oblidar els reconeixements de mèrits a persones destacades de la nostra cultura.

Per concloure el col·loqui es va parlar de la necessitat i de la utilitat de la poesia en el món actual. A partir de la reflexió que va fer Llorenç Carreres sobre el llibre «la utilitat del inútil» del pensador italià Nuccio Ordine tots els tertulians varen coincidir en el valor de la poesia com a contribució intel·lectual, com a eina per interpretar el món i com a instrument que ens connecta amb allò més íntim.

Acabada la intervenció dels tertulians, unes quantes persones del públic van aportar el seu punt de vista i van llançar algunes qüestions per a la reflexió.