CONFERÈNCIA DE GUILLEM GALMÉS A S’AGRÍCOLA

     El passat 27 de desembre Guillem Galmés va fer una xerrada al saló d’actes de l’Associació Cultural s’Agrícola titulada L’organització tècnica d’un equip de futbol professional. Guillem Galmés és un jove manacorí que forma part com a analista tècnic de l’equip de l’entrenador José Rojo Pacheta i com a tal ha treballat a l’Elx, al Valladolid i més recentment al Villarreal.

    Va començar explicant que durant la seva adolescència es va iniciar al món del futbol col·laborant i entrenant equips de la pedrera del Manacor i que després quan va anar a  estudiar la carrera de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, va tenir l’oportunitat d’entrenar equips vinculats al mateix Elx C.F. i d’aquí va anar pujant de categoria fins que l’entrenador del primer equip Pacheta es va fixar en ell i el va incorporar al primer equip com a analista tècnic. A partir d’aleshores ha estat amb ell també al Valladolid i al Villarreal.

    En el següent apartat de la xerrada va exposar com és l’organització tècnica d’un club diferenciant el què és el cos tècnic, el cos metge i altres. El cos tècnic pot estar format per unes quinze persones entre el primer i el segon entrenador, els analistes, el preparador de porters, els readaptadors i els controladors dels GPS. Respecte a aquests últims va destacar com a través dels GPS es pot controlar l’estat físic del futbolista i saber el risc de lesió en un moment determinat, la qual cosa posa de relleu el grau de tecnificació a què ha arribat el futbol.

    A continuació va passar a explicar el dia a dia del cos tècnic. La seva tasca comença de bon matí ja que es troben tots per esmorzar i començar a planificar l’entrenament. Després tenen sessió de vídeos, el propi entrenament i el post entrenament on valoren tot el que ha passat durant el matí. En el cas de Guillem, els capvespres els dedica a estudiar rivals i confeccionar vídeos, tan del seu propi equip com dels rivals.

    Finalment va donar una explicació de com es preparen els partits diferenciant  entre anàlisi del rival, la preparació del pla de l’encontre, les tasques del dia assenyalat i l’anàlisi del post partit.

    El nombrós públic assistent va fer algunes preguntes que varen demostrar que la conferència de Guillem Galmés els havia interessat i a la vegada sorprès per la molta sofisticació que s’ha instal·lat al món del futbol.