EL PREGÓ DEL 2014


Divendres passat dia 9 començaren les tradicionals festes de Sant Isidre de s'Agrícola i aquesta va ser una edició especial. En primer lloc especial perquè s'Agrícola estrena un nou patró, gràcies a la generositat de Joan Riera Ferrari. El podeu veure a la balconada de la institució. La vocal de cultura de s'Agrícola, que va presentar el pregó, va donar les gràcies en nom de l'Associació a l'artista, va repassar les principals fites de la vida i miracles del sant i va donar pas a la presentació de la pregonera del 2014, la doctora Catalina Vadell.
Tot i la seva salut una mica delicada i acompanyada d'un collarí, l'oncòlega que és en aquests moments la gerent de la Fundació Hospital Manacor va fer de valenta i es posà al capdavant del pregó. Vadell va parlar d'altruisme i de felicitat, dos conceptes que va lligar de manera ben encertada i que li permeteren conjuminar retalls de la seva feina com a membre de l'Associació Aprop, com a metgessa en contacte amb malalts de càncer, com a científica a l'hora de demostrar la relació directa entre benestar del cos i filantropia, i al capdavall com a persona solidària i preocupada per tots els altres éssers humans.

Un acte ben emotiu, que va omplir la sala fins a la bandera i que va comptar amb diferents membres del consistori manacorí. El batle de Manacor, Antoni Pastor, també va voler dir unes paraules (va recalcar la importància de l'Associació i va trobar molt encertat el darrer nomenament de l'A d'or 2014 en la persona de Toni Nadal), així com també hi hagué representacions de Presidència del Govern de les Illes Balears (acudí el sr. Onofre Ferrer) i del Consell Insular de Mallorca (comparegué la sra. Catalina Sureda).