ANTÒNIA SOLER, PROTAGONISTA DE LA SETMANA

Antònia Soler, membre de l'actual Junta Directiva de s'Agrícola com a vocal de Cultura, és notícia aquesta setmana per dues conferències que ha impartit.

La primera va tenir lloc dilluns passat a Manacor, a la seu de l'Obra Cultural Balear, que havia organitzat aquest event amb motiu del dia internacional de la dona: "Dona i Literatura a l'Antiguitat Clàssica".
Després d'una introducció que parlava de dones literates i poetes com Safo de Lesbos, Corina de Beòcia, Ànite de Tègea,... i de l'esment de dones prou conegudes arran de les tragèdies gregues, de les fonts èpiques, de la història romana, etc, N'Antònia va recercar casos de dones poc o gens conegudes. Tres varen ser els exemples per al món grec, i altres tants per al romà.
A continuació vingué la cita marratxinera, a la Fira des Fang, on havia estat convidada a impartir la conferència "La ceràmica dels nostres avantpassats, els clàssics grecs i romans: una eina per explicar la vida quotidiana", en una de les carpes habilitades a tal efecte per l'Ajuntament de Marratxí.
Com que la fira dura tota la setmana, diverses emissores de ràdio varen convidar la filòlega a participar en els seus programes, per tal d'explicar en què consistia la seva xerrada.
A banda de donar les explicacions pertinents, n'Antònia animava tothom a acostar-s'hi, perquè havia preparat un tipus de comunicació per al gran públic, amb contingut, però apte per a tothom. I és que són molts els interessats en la cultura clàssica.

Antònia Soler amb les autoritats municipals i el professor Joan M. Miralles Santandreu.