MONSENYOR SALINAS A S'AGRÍCOLA

El passat divendres 6, i com a complement a la visita pastoral que el Bisbe de Mallorca realitzà durant tota la setmana a Manacor, poguérem escoltar a s'Agrícola Monsenyor Javier Salinas. 
Presentat pel nostre rector, d. Andreu Genovart, qui va esmentar tota la trajectòria del Bisbe, tant pel que fa als seus estudis acadèmics com també la seva obra al capdavant d'anteriors parròquies i bisbats.
El títol de la conferència, “Com humanitzar la ciutat” era ja de per sí suggerent, però Javier Salinas ens va sorprendre a tots quan el que va fer va ser relacionar els espais comuns de la ciutat (places, comerços, esglésies, casals de joves, centres socials,...) amb les persones que hi habiten. El missatge de fons era la importància de no deixar-ho tot en mans de l'estat (pel perill que suposaria un estat totalitari), i en fer veure la necessitat d'una entesa entre molts grups, entre el comú de la població, per a fer la ciutat que ens representi, que digui com som i que mostri al visitant els valors cristians que en traspuen.