ARA JA HO SABEM TOT SOBRE ELS GRANS VAIXELLS!

Amb el suggerent títol de “Els gegants del mar: arquitectura naval del segle XXI”, el passat 29 de desembre vam assistir a l’Associació Cultural s’Agrícola a la conferència d’Andreu Gelabert Galmés sobre els grans vaixells del segle XXI.

Andreu Gelabert és un jove manacorí especialitzat en Energètica per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona i ha completat els seus estudis amb un Màster en Ciències Mecàniques Aplicades Energètica i Propulsió a l’Ecole Centrale de Nantes (França).

Gràcies a aquesta conferència vam poder conèixer de primera mà la feina d’un enginyer / arquitecte naval en la construcció d’un gran vaixell. Va ser una xerrada molt interessant, i molt exitosa, ja que el local de l’Associació va quedar petit per al nombrós públic que hi va assistir.
Com dèiem, va ser molt interessant perquè ens va permetre conèixer no només la part teòrica sinó també la part pràctica de la construcció d’un gran vaixell, des que és un simple projecte fins que acaba essent una realitat.

A mesura que n’Andreu Gelabert ens explicava les característiques de la seva feina, vam poder veure també l’entusiasme del jove enginyer, que es va fer evident en la seva forma d’explicar.
La conferència va ser molt dinàmica, perquè en tot moment va anar acompanyada de la projecció d’imatges explicatives. Només per fer-nos una idea del que s’està fent avui en dia, dir que el vaixell en el que actualment treballa n’Andreu, el creuer més gran del món, és deu vegades el tamany del famós Titànic, i té una alçada com la del campanar de Manacor.

Des d’aquí agraïm la participació de n’Andreu en les activitats de l’Associació i l’assistència del públic, alhora que li desitjam moltíssims èxits en el seu futur.