ARRAN DEL CONCERT DEL DUO TRITÒ

El diumenge 24 de gener a les 20 hrs va tenir lloc a s'Agrícola el primer concert del 2016: piano i flauta amb el duo Tritò, integrat per Pere Sansó i Toni Xavier Costa, dos músics que es varen conèixer al
Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca durant la seva etapa d’estudiants. Va ser allà on el grup començà a prendre forma, inicialment en audicions acadèmiques i després fent les primeres actuacions fora del Conservatori. Finalment, el grup inicia la seva activitat professional l’any 2008.

Entre les seves actuacions destaquen la participació en el cicle “Un hivern a Mallorca” durant els anys 2008 i 2009, així com concerts a diferents localitats d’arreu de Mallorca.
Les obres treballades per el Duo Tritò representen els màxims exponents de la música de cambra per a flauta i piano. A part d’això, el grup promou la divulgació d’obres noves o poc conegudes, posant especial interès en la música creada a Mallorca.
Dins els objectius del grup hi ha el de donar a conèixer els instruments que formen el duo i el repertori que interpreten; a més de gaudir, i fer gaudir de la bona música.

El programa va representar una diferència respecte al que és habitual, ja que ordenaren les obres de forma cronològica inversa. La primera part constà de dos compositors del segle XX (Barber i Poulenc); la segona part va contenir romàntic (Chaminade), clàssic (Mozart) i barroc (Vivaldi):

         1a part:
  • Canzone (Samuel Barber)
  • Sonata (Francis Poulenc)
      
     2a part:

     Concertino op. 107 (Cecile Chaminade):

    • Allegro malincolico
    • Cantilena Allegro
    • Presto giocoso Largo
     Andante KV 315 (Wolfgang Amadeus Mozart)
      Concert per flautí RV 443 (Antonio Vivaldi):

    • Allegro
    • Largo


Fou un magnífic concert, que va acabar amb un bis de Rachmaninov, Vocalise.