CELEBRAM L'ANY LLULL AMB MIQUELA SACARÈS

El proper diumenge dia 7 de febrer podrem assistir a la conferència “Imatges i devocions lul·lianes: la santedat de Ramon Llull en l’art mallorquí” a càrrec de Miquela Sacarès. Serà a l’Associació Cultural s’Agrícola, a les 20 hores.


Miquela Sacarès Taberner és llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de les Illes Balears, i especialitzada en la figura de Ramon Llull, a qui va dedicar la seva tesi doctoral, més concretament a la iconografia lul·liana (Universitat Autònoma de Barcelona). A més, ha estat professora associada de la UIB entre els anys 1998 i 2005. Entre els seus estudis de temàtica lul·liana, destaquen Lullianae imagines: la iconografia de Ramon Llull i els principals episodis de la seva vida (2006), En un instant li venc certa il.lustració divinal, L’Episodi de la il.luminació a la iconografia de Ramon Llull (2007 – 2008), i “Dispositor sum sanitatis”, el sepulcre de Ramon Llull (2011 – 2012).

Altres temes d’investigació són articles diversos sobre els retaules de Porreres. És coautora, juntament amb Caterina Veny, del llibre La retaulística dels segles XVI-XVIII a l’església parroquial de Porreres (1998). Ha realitzat estudis sobre arquitectura popular i ha participat al Primer Congrés de pedra en sec a Espanya. L’any 2000 va publicar el llibre Recull de barraques i casetes de Llucmajor.

Recentment ha publicat el catàleg de pintura del Consell de Mallorca Fons de pintura del Consell de Mallorca (1650c.-1939), juntament amb Marià Carbonell i Bartomeu Martínez, i Fons de pintura i dibuix del Parlament de les Illes Balears (2015).

Estau tots convidats a la conferència, que, sens dubte, ens acostarà la figura de Ramon Llull.