INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ D'ANTÒNIA ROSSELLÓ


La sala d’exposicions de l’Associació Cultural s’Agrícola de Manacor inaugurà l’exposició “Retratar-se a si mateixa”, de la pintora, escultora i muralista Antònia Rosselló de Ca’s Concos (Felanitx). En aquesta exposició vàrem poder observar tota la seva carrera artística i les diferents etapes de creixement. Es una artista que ha crescut de forma notable , disposant d’un ampli currículum. Imparteix classes a diferents centres escolars i també al seu estudi.
A l’exposició, el guitarrista Guillem Monserrat va acompanyar amb unes notes musicals la poesia d’Ana Mascaró titulada “Mariposas impregnadas de poesia” magníficament interpretada per Joan Fullana. En definitiva una vetlada que es pot definir com un còctel d’art, poesia i música que son uns moments per recordar.
L’exposició es podrà visitar fins el dia 29 d’octubre.





Crítica d'art d'Ana Mascaró, assessora cultural de s'Agrícola.
A la sala d'exposicions de s'Agrícola, Antònia Rosselló va oferir una brillant exposició de pintura, escultura i retrats. Els seus paisatges d'inspiració naturalista, reflectixen en el color i la forma de veure la bellesa, aquests penya-segats, a ses platges inclús es pot percebre els rajos de sol, el que produeix un efecte bell a les obres, amb els seus colors que conformen l'aigua i l'espuma de les ones tranquil·les rompent a la mar de la nostra illa. En els paisatges i naturaleses s'ha de comentar el seu traç ferm i les petites pinzellades que es repeteixen per formar els arbres i les herbes silvestres dels camins.
Els seus retrats formen un paper important, donant regna solta al seu instint, el seu pols, la destresa i un bon ull, sap captar el detall, és això que la defineix, aquestes delicades i finíssimes línies, on la tendresa i la gràcia transmet la forma més humana i noble d'Antònia. Els seus retrats formen un conjunt realment emocionant. El seu maneig del pinzell recorda la carícia amable de qui passa per un món ingràvid. Les cares transmeten una inexplicable, però irresistible emoció i conformen un veritable treball d'observació. El seu autoretrat que dóna títol a l'exposició, "Retratar-se a si mateixa", crida poderosament l'atenció de tots els assistents.
A l'actual etapa creativa, d'aquesta pintora mallorquina, segueix una línia que estimula la curiositat, la seva i la del visitant. La intenció és la de plasmar unes tonalitats vermelles i grogues que li donen un toc d'avantguarda a uns paisatges amb noves composicions cromàtiques de paisatge contemporani, que neixen amb la il·lusió d'aportar a la novetat un altre ritme visual, que li dóna una vivesa renovada. Una experiència enriquidora, fruit de la seva inspiració i una paleta renovada per l'essència curiosa d'aquesta artista.
Les seves escultures estan concebudes des de la senzilla i elegància de la figura humana, la majoria fetes amb fang, mostrant un caràcter realista i altres fetes de peces velles de ferro amb un aspecte envellit que tal vegada sigui la característica més atractiva, aconseguint mostrar a la perfecció el pas del temps. Les distintes peces escultòriques són un clar exemple de la precisió amb la qual fa feina. Essent unes peces molt característiques, oferint aquest toc personal, amb la seva visió de l'obra, conforma unes peces molt originals.
Per altra part Rosselló transforma les avorrides parets urbanes amb escenes plenes de vida. Antònia ha realitzat per encàrrec murals de gran grandària, uns dels quals vesteix de color i bellesa el camp de futbol de Ca's Concos. Aquest mural de 6 x 2,5 m va esser realitzat l'any 2004. Recentment, aquest mateix any, ha pintat un altre gran mural al CEIP Migjorn de Ca's Concos, on apareixen nins amb el seu peculiar toc artístic, amb una gran varietat de colors vius i que vol homenatjar la figura infantil.
Antònia és una artista que no para de sorprendre'ns. De pur sentiment, el mateix que ens transmet la seva obre en les distintes modalitats i la seva forma de veure la bellesa.
Enhorabona per tot això.