Entrega de la A d'or a Maria Magdalena Gelabert

La música, la cultura i el compromís amb Manacor s’abraçaren durant la cerimònia de lliurament de la A d'Or, el guardó que cada any entrega l'Associació Cultural S'Agrícola a persones o entitats que fan que Manacor creixi i millori cada dia. L’entrega d’aquest guardó és un dels més multitudinaris de les festes de S’Agrícola i serveix cada any com a acte de tancament del programa festiu que organitza l’entitat.

L’entrega de la A d’Or se celebrà a la parròquia de Crist Rei. L’acústica del temple va permetre que el concert ofert pel pianista Andreu Riera, juntament amb les veus de Marga Ros i Maria Antònia Gomila, ressonàs fort i posàs l’emoció necessària just abans de començar els parlaments. 

L’encarregat de presentar l’homenatjada i de glossar la història més propera i familiar de Maria Magdalena Gelabert va ser el seu germà Toni. “El vessant professional i públic de na Magdalena és immens i per la seva feina ha rebut nombrosos reconeixements, però avui em toca remarcar la seva part més personal”, va explicar Toni Gelabert. Així el germà de l’homenatjada, a més d’explicar algunes anècdotes familiars, va destacar “el compromís de na Maria Magdalena amb tot allò que fa i la seva confiança en les persones”. Per tot això “na Magdalena demostra que no és certa aquella frase que diu que no es pot ser profeta a la seva terra, ella ha rebut reconeixements per la seva feina i cada dia rep l’estima de tots els que l’envoltam”, afegí.

Just després el president de S’Agrícola, Llorenç Femenias, juntament amb la batlessa de Manacor, Catalina Riera, entregaren la A d’Or a Maria Magdalena Gelabert “per la seva gran aportació cultural a la ciutat de Manacor”, que la va rebre emocionada. Durant el seu parlament Gelabert va reivindicar “la sort d’haver nascut en aquesta ciutat, que sent profundament meva i que m’ha vist créixer a mi i als meus fills”. Just després la batlessa va explicar que “na Magdalena és una dona creadora i compromesa amb la cultura, amb l’educació, amb la llengua. Sempre té una mà per donar. Col·labora en mil iniciatives i sempre té curolles en marxa. És com una dona de rondalla, enginyosa i viva com una centella”.

I és que la distinció a na Magdalena Gelabert “no és només un reconeixement als seus estudis, als seus versos, a la seva tasca docent o al seu gran paper en la difusió de la figura i l’obra d’Antoni Maria Alcover. El reconeixement d’enguany és per a una persona compromesa amb ella mateixa, compromesa amb Manacor i la seva cultura i compromesa amb les generacions futures. Per tot això, gràcies Magdalena”, va concloure la batlessa de Manacor, Catalina Riera. 

El president de l'entitat s'Agrícola, Llorenç Femenies, en el seu parlament va fer referència a la història de s'Agrícola i el seu compromís amb Manacor i la cultura i al nombrós nombre d'actes que ve organitzant cada any, motiu per al qual es va instituir la A d'or, per honorar a les persones i entitats manacorines que fan feina, des dels distints àmbits de la societat, cultural, espitiu, empresarial, social, etc, per millorar Manaor i la seva soietat. Igualment va felicitar a Magdalena Gelabert pel fuardó tant merescut i per les vegades que ha vengut col.laborant l'Associació Cultural s'Agrícola.

Per concloure l'acte els músics interpretaren la segona part del seu concert, finalitzant amb un "bis" sorpresa que varen dedicar a la flamant A d'or i que va elevar, si era possible, l'emotivitat de l'homenatge.
. 
En acabar la cerimònia, l’associació S’Agrícola va convidar tots els assistents a un petit refrigeri que es va desenvolupar en el pati de l’església de Crist Rei.