CONCERT DE SANTA CECÍLIA A S’AGRÍCOLA

         El proper diumenge dia 21 de novembre a les 19 hores celebrarem a S’Agrícola la festivitat de Santa Cecília amb un concert del duet format per Andreu Riera al piano i Xema Borràs al trombó. 

    Interpretaran obres d’Alessandro Besozzi, Carl Maria Von Weber, Jules Massenet, Reinaldo Hahn, Héctor Villa-Lobos i Arthur Pryor. 

        Andreu Riera és un dels pianistes espanyols més significatius de la seva generació. Començà els seus estudis musicals a l’Escolania de Lluc, cantant com a blauet, sota la direcció del Pare Jaume Palou. Completa la seva formació a Palma, Madrid, Viena i Londres. Destaca la seva versatilitat de poder combinar recitals de piano sol, solista amb orquestra i pianista concertant d’orquestra, concerts de música de cambra, recitals amb cantants, pianista de corals, recitals de piano i poesia, i espectacles de música amb teatre  i/o dansa.  Ha resultat guanyador d’importants premis com el Infanta Cristina (Madrid), l’Internacional Jacinto Guerrero ( Madrid), l’Internacional Frederic Mompou ( Barcelona) o Premi Bärenreiter de l’Internacional Mozart (Salzburg),etc.

        Ha actuat a importants sales de concert com el Palau de la Música de Barcelona, Auditorio Nacional de Madrid, Palacio de Festivales de Santander,St.James Picadilly i South Bank  de Londres, Bridgewater Hall de Manchester, Bath Festival Hall, Instituts Cervantes de Londres, Viena i París, Teatro Sistina de Roma, teatro Manzoni Milano, el Lincoln Centre de Nova York, Teatro Nacional de San José de Costa Rica, John Hopkins University Symphony Hall de Baltimore, etc. 

        Xema Borràs és un trombonista de formació clàssica i intèrpret eclèctic de nombrosos estils (jazz i música moderna en general). 

        Va dirigir la Big Band del Conservatori Superior de les Illes Balears, a la qual ha donat una projecció internacional gràcies a activitats com l'actuació anual en el dia Internacional del Jazz, concerts amb Jorge Pardo, col·laboracions amb la companyia de dansa Tandem Club, invitacions de diferents directors de Big Band, com poden esser Sergi Vergés, Vicenç Martí, Toni Cuenca. 

        Així mateix cal destacar la seva tasca com a director del Brass Ensemble del mateix centre des de 2009 havent actuat al Festival de Música d'Algaida i Festival Internacional de Música de Campanet, dins de les activitats organitzades pel CSMIB, així com la invitació a diferents referents musicals dins del món del metall com poden ésser Lito Fontana o Daniel Perpiñán.

        Forma part d'agrupacions d'estils diversos (jazz, brasiler, pop electrònic, balcànic ... ..), entre els quals cal destacar: Yemanja,  Balcan Bus, Opposite Mallorca i Highlands Project a més de col·laborar amb diferents formacions de l'Illa.