INAUGURADA L’EXPOSICIÓ DE CONCHA CAMARENA A S’AGRÍCOLA

 

Dissabte dia 13 es va inaugurar l’exposició «Luz y color del Mediterráneo» de la gran pintora Concha Camarena a l’Associació S’Agrícola de Manacor la qual es podrà visitar fins el 25 de novembre. 

Concha Camarena va néixer a Madrid per després venir a viure a Mallorca on resideix actualment. Va iniciar la seva formació artística en l’Escola Nacional de Teràpia a Madrid i va treballar i compartir experiències a l’estudi de D. Eduardo Peña a la Plaça Major i en el taller El Prado ambdós també a Madrid. 

Ha estat guardonada a Palma amb el segon premi de pintura de la III Trobada Internacional i també el Govern de les Illes Balears li atorgà la carta de «Mestre Artesà d’Arts Plàstiques» en l’especialitat de pintura. També ha fet estudis de postgrau a la UIB i a l’Escola Massana de Catalunya.

 Concha Camarena és una gran artista, d’una gran trajectòria nacional i internacional ja que ha realitzat exposicions a tota la illa de Mallorca. Li agrada pintar amb tècniques impressionistes a l’oli en diferents suports de fusta, lli, etc. La seva obra ofereix la serenor d’una pinzellada plena de color, ella cerca sempre més enllà de la imatge transcrivint el que capta amb els ulls, els sentits i el cor. L’artista estima la terra, el paisatgisme  reflectit en la seva obra, flors, fruites ..., però també treballa el retrat, passant per aquestes diverses etapes. Camarena inventa una obra amb sentiments, de pinzellada poderosa i directa, és suavitat amb el pinzell, amb formes suggerents i nobles amb la finalitat de mostrar el seu propi món a l’espectador; aquest és el camí que usa la pintora per crear bellesa.