Concert Belinchom & Gonzalez . Violoncel i piano

Diumenge, passat tal i com s’havia anunciat va tenir lloc a  s’Agrícola el concert del pianista Rafael Gonzalez i el violoncel·lista Esteban Belinchón.
         Desprès de la presentació dels concertistes per part d’Andreu Riera, pianista i membre de la Junta directiva de s’Agrícola,
El concert va estar integrat per obres interpretades totes elles a duo (piano/violoncel), començant el concert, amb la sonata num. 6 op. 14 de Vivaldi (1678/1741), despres de pas per la música barroca seguiren amb tres romases de l’impressionisme musical de la mà de Schuman (1810 /1856).  Per passar a l’obra  “Siciliene” de la compositora austríaca Maria Theresia von Paradis (1759 /1854), desconeguda per la majoria d’assistents que omplien de gom en gom la sala d’actes de s’Agrícola, que va esser senzillament emotiva i donà pas a “None But the Lonely Heart”, obra del rus Tchaikovsky (1876/1878), a les que seguiren tres obres curtes de Maurice Ravel (1875/1937), interpretades amb la meticulositat que caracteritza el compositor francès, i acabant el concert amb tres obres ( també de poca durada) d’un dels darrers grans compositors pos-romàntics europeus, el també rus Serguéi Rajmáninov (1873 /1843).
 Desprès de la insistència del públic, ens interpretaren el Preludi coral BWV 637 “Ich ruf zu dir, Herr Jesu Christ” de l’alemany Johann Sebastian Bach (1685 /1750) i a petició particular del pianista Andreu Riera, repetiren la Siciliene de Maria Theresia von Paradis (1759 /1854) .
La tònica musical de tot el concert va esser la gran pulcritud en la interpretació per part del violoncel·lista  Esteban Belinchon i una delicada sonoritat pianística  que de les Mans de Rafael Gonzalez, que tot i tenir passatges boníssims, dominà en tot moment la gran sonoritat del piano, perquè no amagàs la fràgil melodia del violoncel sense perdre en cap moment la seva presència musical.

         Una vetlada musical de molta qualitat amb un repertori de gran sensibilitat.